Λίνα Μενδώνη: Απαντά για το κομπρεσέρ στην Ακρόπολη με στοιχεία και φωτογραφίες

Λίνα Μενδώνη: Απαντά για το κομπρεσέρ στην Ακρόπολη με στοιχεία και φωτογραφίες

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθητισμού κάνει λόγο για fake news - Η απάντηση των αρμοδίων για την υποτιθέμενη βλάβη στον ανελκυστήρα της Ακρόπολης

acropole_erga_art

«Όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν περί χρήση κομπρεσέρ στην Ακρόπολη αποτελούν ένα ακόμη fake news. Κάποιοι επιχειρούν να διασύρουν την Ακρόπολη και μαζί με αυτήν και τη χώρα»: Αυτή είναι η απάντηση που δίνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη σχετικά με τα δημοσιεύματα και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για φθορές σε ένα γλυπτό του Ιερού Βράχου. 

Η κ. Μενδώνη εξήγησε πως οι φωτογραφίες με το κομπρεσέρ προέρχονται από έναν μικρό, πρόχειρο οικίσκο, που φιλοξενεί από την δεκαετία του ‘80 το ηλεκτρολογείο της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης. Ο εργάτης με το κομπρεσέρ βρίσκεται έξω από αυτό το ηλεκτρολογείο προκειμένου να σπάσει τα πλακάκια και τα παλαιά τσιμέντα που είχαν τοποθετηθεί.  

akropoli_in
akropoli_in2
akropoli_in3
akropoli_in4

Οι εργασίες στο εσωτερικό του ηλεκτρολογείου, το πίσω μέρος του οποίου ακουμπά στο αρχαίο τείχος, πραγματοποιήθηκαν με τα χέρια. Όπως ανέφερε μάλιστα η υπουργός δεδομένου ότι κατά την διάρκεια των εργασιών για την δημιουργία αγωγού ομβρίων υδάτων, εντοπίστηκε φυσικός βράχος γι’ αυτό και ζητήθηκε, από την Παρασκευή, τροποποίηση της μελέτης προκειμένου το υδραυλικό έργο να μεταφερθεί τουλάχιστον 60 εκ ψηλότερα

Οι παραπάνω δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού συνοδεύονται από μία σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν τον χώρο όπου χρησιμοποιήθηκε το κομπρεσέρ αλλά και το τρόπο με τον οποίον πραγματοποιούνται οι υπόλοιπες εργασίες.  

Σε μία από αυτές μάλιστα διαφαίνεται ξεκάθαρα πως κατά το παρελθόν είχε ανοιχτεί τρύπα ακριβώς πάνω στο αρχαίο τείχος προκειμένου να τοποθετηθεί υδρορροή! 

akropoli_in6
akropoli_in7
akropoli_in8
akropoli_in9

«Τα έργα με από τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο παρουσία αρχαιολόγων και μηχανικών. Παρόλα αυτά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμη fake news τη στιγμή που μετά από πολλά χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει προσπάθειες για την συνολική αναβάθμιση του χώρου» κατέληξε η κ. Μενδώνη. 

akropoli_in10
akropoli_in11
akropoli_in12
Κλείσιμο

 Η απάντηση για τον ανελκυστήρα της Ακρόπολης

 Όσον αφορά σε πρόσφατο δημοσίευμα που έκανε λόγο για βλάβη στον νέο ανελκυστήρα της Ακρόπολη το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε στην δημοσιότητα την επιστολή - απάντηση που απέστειλε το Σάββατο ο συντηρητής του ανελκυστήρα προς τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης Αθηνών, Μιχάλη Λεφαντζή η οποία διαψεύδει το γεγονός

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια δημοσιεύματος σε εφημερίδα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ουδεμία βλάβη έχει ο ανελκυστήρας πλαγιάς ο οποίος όπως γνωρίζετε και προσωπικά λειτουργεί κανονικότατα. Συνεπώς τα δημοσιεύματα απέχουν από την πραγματικότητα και ιδίως στο κομμάτι της υποτιθέμενης βλάβης καθώς ως η ελληνική εταιρεία εγκατάστασης γνωρίζουμε πολύ καλά την ομαλή και απροβλημάτιστη λειτουργία από την παράδοσή του έως έως τώρα».

Akropoli__anelkistiras
Ειδήσεις σήμερα: 
Self tests: Δωρεάν διάθεση έως και την Τετάρτη μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα

Τι συμβαίνει στη Μιανμάρ 100 μέρες μετά το πραξικόπημα;

Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης