Δύο παιδικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη δωρεάν στο διαδίκτυο

Δύο παιδικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη δωρεάν στο διαδίκτυο

Από την Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη

Thiseas_kai_Minotauros
Τις παιδικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη «Θησέας και Μινώταυρος» και «Το Μαγικό Κλειδί» παρουσιάζει διαδικτυακά η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί διαδικτυακή προβολή το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου, στις 11:00 π.μ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:«Στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας εξασφαλίσαμε για όλα τα παιδιά της Αττικής δύο μοναδικές παιδικές παραστάσεις. Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προτεραιότητα και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει».

Πρόκειται για τις παραστάσεις «Θησέας και Μινώταυρος» και «Το Μαγικό Κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη. Τα παιδιά όλης της Αττικής μπορούν να τις παρακολουθήσουν στις 11 το πρωί ελεύθερα στο κανάλι της Περιφέρειας στο YouTube
Οι σχετικές προβολές υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Τομεάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα και το τμήμα δια βίου μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής.

Παρακολουθήστε τις παραστάσεις ΕΔΩ 

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.

«Θησέας και Μινώταυρος», της Κάρμεν Ρουγγέρη, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Πρόκειται για μία παράσταση με αρκετό τραγούδι υπό τη συνοδεία κρητικής λύρας, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη και παίζουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Γεωργάκη, Μάιρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Σταύρος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός, Βασίλης Τσιγκριστάρης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.

«Το Μαγικό Κλειδί», της Κάρμεν Ρουγγέρη, εμπνευσμένη από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της Βασιλοπούλας». Απευθύνεται και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς το θέμα και η επιλογή των τραγουδιών από παραδοσιακά της Κάτω Ιταλίας είναι προσιτά και εύκολα κατανοητά από κάθε παιδί, κάθε ηλικίας. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη και παίζουν οι ηθοποιοί Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης