Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας - Πρώτα θα κριθεί η αίτηση ακυρότητας

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας - Πρώτα θα κριθεί η αίτηση ακυρότητας

Ενδέχεται να μην απολογηθεί αν γίνει δεκτό το αίτημα ακυρότητας - Απειλεί με μήνυση τους... μηνυτές ο Κούγιας - «Ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις... Έτοιμα να καταθέσουν και άλλα θύματα», η απάντηση Βλάχου

ligart
Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα αυτό έπειτα από δυο προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο δικηγόρος του, ωστόσο, Αλέξης Κούγιας έχει καταθέσει αίτημα ακυρότητας της προδικασίας, το οποίο θα κρίνει με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Αν το αίτημα της υπεράσπισης Λιγνάδη γίνει δεκτό τότε η έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος ενδέχεται να μην απολογηθεί σε αυτή τη φάση. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα απολογηθεί στην ανακρίτρια για το κακούργημα του βιασμού. Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δ. Λιγνάδης αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του κατά το χρόνο που αυτές φέρονται να τελέστηκαν ο σκηνοθέτης δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν.

Μάλιστα σήμερα και πριν τις 2.30 το μεσημέρι οπότε και έχει οριστεί η απολογία του κατηγορούμενου, η υπεράσπισή του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μαζί του στην Ιθάκη την περίοδο που φέρεται να συνέβη ο καταγγελλόμενος βιασμός του 2010.

Κατά τον κ. Κούγια ο κατηγορούμενος δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Κλείσιμο
Τέλος, χθες, ο κ. Κούγιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι σήμερα θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο προσώπων που καταγγέλλουν τον κ. Λιγνάδη για βιασμό. Ο ένας εκ των μηνυτών βρίσκεται στη Σουηδία και κατήγγειλε τον βιασμό του το 2010 και ο άλλος είναι ένας Αιγύπτιος που κατήγγειλε βιασμό του στην Επίδαυρο το 2015.

«Ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις... Έτοιμα να καταθέσουν και άλλα θύματα», η απάντηση Βλάχου σε Κούγια

Απάντηση στις απειλές του Αλέξη Κούγια για μηνύσεις έδωσε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί έναν εκ των μηνυτών του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, όπου νωρίτερα είχε μιλήσει ο κ. Κούγιας, ο κ. Βλάχος τόνισε πως «ενώπιον της δημοσιότητάς δεν έχει θέση να εκδικάζεται με δηλώσεις στα ΜΜΕ η υπόθεση».

«Δεν είναι το βήμα που μου δίνεται κατάλληλο για να αντικρούσω τις ενστάσεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας έως τώρα. Πουθενά δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια προανάκρισης. Δεν θα έχει τύχη η ένσταση της υπεράσπισης», συνέχισε.

Ερωτηθείς για το αν έχει στα χέρια του ακλόνητα στοιχεία ή άλλες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως: «Ακλόνητη είναι η γνώση του εντολέα μου ότι υπέστη βιασμό. Αυτό είναι ένα δεδομένο ακλόνητο. Σε αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι εγγενείς οι αποδεικτικές δυσκολίες. Αυτά τα εγκλήματα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούν να υπάρχουν μάρτυρες».

«Εφόσον από την αρχή μιλάμε για απαξίωση και για εκφοβισμό των θυμάτων, των μαρτύρων, μηνύσεις… ευπρόσδεκτες οι μηνύσεις, θα απαντήσουμε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρές μας είναι αξιόπιστοι και η δικαιοσύνη θα κρίνει την αξιοπιστία τους. Περιμένουμε τις μηνύσεις με μεγάλη μας χαρά. Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει ένας 14χρονος που υπέστη το έγκλημα που έχει καταγγέλλει» κατέληξε.

Κλείνοντας αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που εμφανίζονται πρόθυμοι να καταθέσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Έχω υπόψιν μου και συνομιλώ με άλλα θύματα που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των Αρχών. Είτε με τη μορφή μαρτυρικών καταθέσεων, είτε με τη μορφή μηνύσεων. Μιλάμε για μάρτυρες-θύματα που έχουν να καταγγείλουν κακοποιητικές σε βάρος του συμπεριφορές» ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Βασίλης Ζούλιας: Αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν την Καγιά σε φωτογράφιση γιατί νόμιζαν ότι θα αυτοκτονήσει

Survivor: Πέμπτη και φαρμακερή για την Ανθή Σαλαγκούδη που αποχαιρέτησε τον Άγιο Δομίνικο

Έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της ΕΛΑΣ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης