Εργαζόμενοι υπουργείου Πολιτισμού: «Δεν μάς εκφράζουν αυτοί που παίζουν συγκεκριμένα πολιτικά παιχνίδια»

Εργαζόμενοι υπουργείου Πολιτισμού: «Δεν μάς εκφράζουν αυτοί που παίζουν συγκεκριμένα πολιτικά παιχνίδια»

Διαχωρίζουν τη θέση τους από την σημερινή σκληρή ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εναντίον της Λίνας Μενδώνη

Ypourgeio_Politismou
Τη θέση τους από το περιεχόμενο των δηλώσεων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων διαχωρίζουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για εκμετάλλευση των καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον χώρο του Πολιτισμού για κομματικούς σκοπούς.

«Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού και εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίηση μας που πλέον το λόγο έχει λάβει η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία είμαστε βέβαιοι πως θα αποδώσει ακέραια τις ευθύνες σε όσους αποδειχθούν ένοχοι» αναφέρουν και προσθέτουν: «Ταυτόχρονα, δηλώνουμε, πως κατανοούμε απόλυτα το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Παρατηρούμε, ωστόσο, πως εκτός από τα θύματα και τους ανθρώπους των τεχνών που έχουν πραγματικά λόγους να τοποθετούνται δημόσια, υπάρχουν και παραφυάδες που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τραγική περίσταση για τους δικούς τους ανοίκειους σκοπούς».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την εξής διευκρίνιση: «Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε, ως οφείλουμε, το σύνολο της κοινής γνώμης πως οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενός συλλόγου που δεν ήταν ποτέ συνδικαλιστικός, αλλά πλέον έχει απολέσει και τον επιστημονικό του χαρακτήρα, δεν εκφράζουν τις απόψεις και τις θέσεις των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Εκφράζουν μόνο τις σκοπιμότητες μιας μικρής παραομάδας που λειτουργεί μόνο για να εξυπηρετεί πολιτικά την εξωκοινοβουλευτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε προβεί σε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταφερόταν εναντίον της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. «Η κυρία Μενδώνη αποτελεί persona non grata για τους ανθρώπους του πολιτισμού. Δεν διαθέτει κανένα κοινωνικό έρεισμα. Τα λεγόμενά της εκπροσωπούν αποκλειστικά εκείνη και τους συνεργάτες της, ενώ η υπογραφή της αποτελεί λαλούν σύμβολο απαξίωσης»  ανέφεραν μεταξύ άλλων συμπληρώνοντας: «Ως υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αντιλαμβανόμαστε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης που επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Υπουργού. Άλλωστε μία «εξαπατηθείσα» πολιτικός οφείλει να αναλάβει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη της εξαπάτησής της. Εμείς, διαπιστώνοντας την θεσμική κρίση που έχει κορυφωθεί κατά τη θητεία της, της λέμε: ουκ αεί άρχεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Μπαμπινιώτης για επίθεση που δέχεται για Λιγνάδη:«Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού θα αμυνθώ»

Δεκτές ξανά οι χαρτινές αποδείξεις: Με σκανάρισμα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ!

Sex, drugs και τραπ: Ομερτά για το κύκλωμα με τις αφέντρες και τα ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης