Το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Υπό την διεύθυνση του διάσημου Γερμανού μαέστρου Τόμας Χένγκελμπροκ

Rekviem_Motsart
Με ένα αριστούργημα της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα KV 626 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, συνεχίζεται το Μegaron Online, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 9 το βράδυ.

Στη συναυλία αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του διακεκριμένου συνθέτη και ακαδημαϊκού δασκάλου Θόδωρου Αντωνίου, η ανυπέρβλητη σύνθεση του μεγάλου Αυστριακού παρουσιάστηκε σε μια ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία από την πολυβραβευμένη Χορωδία και το Σύνολο Μπαλτάζαρ-Νώυμαν υπό τον διάσημο μαέστρο και ιδρυτή τους Τόμας Χένγκελμπροκ. Τα σολιστικά φωνητικά μέρη απέδωσαν τέσσερις εξαίρετοι μονωδοί: η σοπράνο Κάτια Στούμπερ, η άλτο Μάριον Έκσταϊν, ο τενόρος Γιαν Πέτρυκα και ο μπάσος Ράινχαρντ Μάυρ.

Ο φημισμένος γερμανός αρχιμουσικός επέλεξε να ερμηνεύσει το Ρέκβιεμ στην καθιερωμένη εκδοχή του Φραντς Ξάβερ Ζύσμαϋερ, μαθητή του Μότσαρτ, στον οποίο οφείλουμε την περάτωση του ημιτελούς κύκνειου άσματος του μεγαλοφυούς μουσουργού, ιδωμένη όμως μέσα από την ερευνητική ματιά του Τόμας Χένγκελμπροκ που μελέτησε επισταμένως τις μουσικές πηγές: τα χειρόγραφα των Άιμπλερ και Ζύσμαϋερ αλλά και τα προσχέδια του ίδιου του Μότσαρτ, ο οποίος πέθανε πριν προλάβει να ολοκληρώσει την αινιγματική παρτιτούρα του.

Για να παρακολουθήσετε την εξαιρετική ερμηνεία του Ρέκβιεμ (διάρκεια: 46 λεπτά) του Μότσαρτ από το Σύνολο και τη Χορωδία Μπαλτάζαρ Νώυμαν και για να δείτε τους συντελεστές της συναυλίας, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης