Φεστιβάλ Αθηνών: Λίγες παραστάσεις φέτος σε Ηρώδειο και Επίδαυρο, οι υπόλοιπες του χρόνου

Φεστιβάλ Αθηνών: Λίγες παραστάσεις φέτος σε Ηρώδειο και Επίδαυρο, οι υπόλοιπες του χρόνου

Δεν θα λειτουργήσει η Πειραιώς 260, θα πάρουν προκαταβολή οι συντελεστές των αναβληθεισών παραστάσεων ανακοίνωσε η Κατερίνα Ευαγγελάτου

Ηρωδειο

 Το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, σε αντίθεση με την Πειραιώς 260 που θα παραμείνει κλειστή, θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό το φετινό καλοκαίρι προκειμένου να φιλοξενήσουν κάποιες από τις παραστάσεις – κατά κύριο λόγο κρατικών φορέων -  που είχαν αρχικά προγραμματιστεί ενώ οι υπόλοιπες θα μετατεθούν για το καλοκαίρι του 2021. Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην επίσημη ανακοίνωση, που έκανε, πριν από λίγο η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου.


Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως θα γίνουν προσπάθειες ώστε «να διασφαλισθεί τουλάχιστον η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων των κρατικών φορέων στα ανοιχτά θέατρα του Ηρωδείου και της Επιδαύρου» αλλά και «να δοθεί στις καλλιτεχνικές ομάδες οι παραστάσεις των οποίων μετατίθενται για του χρόνου μια εύλογη προκαταβολή επί των συμφωνημένων αμοιβών των καλλιτεχνικών συντελεστών».

Κ_Ευαγγελατου
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Κατερίνα Ευαγγελάτου


Σχετικά με τον χώρο της Πειραιώς η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών εξηγεί: «Εξερευνήσαμε επιπλέον, τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο θέατρο στον κήπο της Πειραιώς, λύση που δεν κρίθηκε ασφαλής, εξαιτίας της κακής ακουστικής και των γενικότερων τεχνικών περιορισμών του κήπου, που δεν προσφέρεται για “χαμηλόφωνες” θεατρικές παραστάσεις, σχεδιασμένες για εσωτερικούς χώρους. Έτσι, μετά από συνεννόηση με τους καλλιτέχνες και τους παραγωγούς, εκτιμήθηκε ότι οι οδηγίες για τη διαδικασία των προβών και των παραστάσεων καθιστούσαν απαγορευτική την υλοποίηση της πλειονότητας των εκδηλώσεων που είχαμε σχεδιάσει και συμφωνήσαμε να δρομολογήσουμε τη συνεργασία μας για την επόμενη χρονιά».

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου υπογραμμίζει επίσης πως έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία των ανθρώπων του Φεστιβάλ Αθηνών με ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών για την διαχείριση πλήθους και τις ειδικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν, προκειμένου  να διαπιστωθεί μεποιον τρόπο θα ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Πιο αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με την διαμόρφωση του προγράμματος αλλά και τα ειδικά υγειονομικά μέτρα που θα λαμβάνονται κατά την διάρκεια της διεξαγωγής τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Facebook πληρώνει αποζημίωση στους επόπτες περιεχομένου για ψυχικά τραύματα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας - Πώς θα «διασωθούν» οι υγιείς επιχειρήσεις

Έκθεση-«βόμβα» στα χέρια της CIA: Η Κίνα έκρυβε την αλήθεια για τον κορωνοϊό και εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης