Facebook: Αποζημιώνει με 52 εκατ. δολάρια τους επόπτες περιεχομένου για ψυχικά τραύματα

Facebook: Αποζημιώνει με 52 εκατ. δολάρια τους επόπτες περιεχομένου για ψυχικά τραύματα

Tο Facebook θα πληρώσει στους εργαζόμενους αυτούς ένα ποσό που ξεκινά από 1.000 δολάρια και φτάνει τα 50.000 έκαστος, αναλόγως την περίπτωση

facebook__4_
Ο καθένας μπορεί μόνο να φανταστεί τι θα έχουν δει τα μάτια των διαχειριστών (moderators) του περιεχομένου στο Facebook, αλλά θα πρέπει είναι κάτι αρκετά σκληρό, καθώς η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 52 εκατομμύρια δολάρια για να τα ψυχικά τραύματα των εργαζόμενων αυτών.

Η πληρωμή αποτελεί μέρος δικαστικού συμβιβασμού, έπειτα από ομαδική αγωγή που κατατέθηκε το 2018. Σε αυτήν οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν την εταιρεία ότι απέτυχε να τους παράσχει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και τους εξέθεσε σε σοβαρή ψυχολογική βλάβη.

Μιλώντας στο δικτυακό τόπο The Verge αρκετοί διαχειριστές, που εποπτεύουν το περιεχόμενο που ανεβαίνει στο Facebook, αποκάλυψαν ότι διαγνώστηκαν με διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) λόγω της συχνής έκθεσης τους σε σκληρό περιεχόμενο, όπως βίαιοι θάνατοι.

«Πηγαίνεις στη δουλειά στις 9 το πρωί, ανοίγεις τον υπολογιστή σου και παρακολουθείς κάποιον να του κόβουν το κεφάλι. Κάθε μέρα, κάθε λεπτό, αυτό βλέπεις: αποκεφαλισμούς» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά κάποιος από τους εργαζόμενους στον Guardian πριν από μερικά χρόνια.

Βάσει του δικαστικού συμβιβασμού, το Facebook θα πληρώσει στους εργαζόμενους αυτούς ένα ποσό που ξεκινά από 1.000 δολάρια και φτάνει τα 50.000 έκαστος, αναλόγως την περίπτωση. Συνολικά, η συμφωνία καλύπτει 11.250 επόπτες περιεχομένου που εργάζονται ή εργάζονταν στην Καλιφόρνια, την Αριζόνα, το Τέξας και τη Φλόριντα από το 2015 μέχρι σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Reuters: Με μάσκες και χωρίς κενές θέσεις στα αεροπλάνα τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη

Το Σαββατοκύριακο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Αποτελέσματα τον Οκτώβριο για το εμβόλιο του Ινστιτούτου Παστέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης