Ρίγανη από τα Μέγαρα

Ρίγανη από τα Μέγαρα

Ο Στέλιος Καρβέλας – εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς μιας οικογένειας δεμένης με τον τόπο της- καλλιεργεί στα κτήματα τους ρίγανη και της προσθέτει αξία, μέσω της συσκευασίας, κάνοντας την να ξεχωρίζει στο ράφι

megaris
Ο Στέλιος Καρβέλας είναι από τους λίγους συνομήλικους του που δηλώνουν με περισσή περηφάνια ότι είναι επαγγελματίες αγρότες. Η δήλωση του αυτή έχει μεγαλύτερη αξία γιατί γίνεται από έναν νέο άνθρωπο που ζει και εργάζεται στα οικογενειακά κτήματα που περνούν από γενιά σε γενιά και πάνε πίσω κοντά 2 αιώνες. Επιπλέον, ο ίδιος έχει συνείδηση και της ιστορικότητας του τόπου – η ονομασία της εταιρείας και των προϊόντων της (Megaris) παραπέμπει στην Μεγαρίδα- αλλά και της ίδιας της σημασίας που έχει η σύνδεση των προϊόντων με τον τόπο καταγωγής του και την ισχυρή τοπική τους ταυτότητα.
megaris-1

Πρόσφατα, το δημοφιλές στους designers Packaging of the World (https://www.packagingoftheworld.com) φιλοξένησε μια ειδική αναφορά στην ρίγανη του Στέλιου, μια ρίγανη καλλιεργημένη στα οικογενειακά κτήματα ανάμεσα στον Κιθαιρώνα και τα Γεράνια. Διαβάζω σχετικά στο site της Megaris Goods (megarisgoods.gr) : «Η συλλογή της ρίγανης γίνεται κατά την ανθοφορία του φυτού (τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου), όπου βλαστοί με φύλλα και άνθη αποξηραίνονται και τρίβονται. Θεωρείται βασικό συστατικό της Μεσογειακής κουζίνας και χρησιμοποιείται ως καρύκευμα σε σαλάτες, ψητά κρέατα και σε διάφορες συνταγές μαγειρικής. Σχετικά με τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, είναι αντιδιαρροϊκή, αντιφλεγμονώδης και βακτηριοκτόνα. Υπό μορφή αφεψήματος, χρησιμοποιείται για το στομάχι και το βήχα, ενώ βοηθάει στην υπέρταση και την αρτηριοσκλήρυνση». Την υπογραφή της στο νέο προϊόν – το MEGARIS OREGANO- έχει βάλει η εταιρεία The Comeback. Η τελευταία γράφει: «Το κύριο στοιχείο του design είναι ένα γεωμετρικό pattern το οποίο βασίζεται στο σχήμα του άνθους του φυτού της ρίγανης. Χρησιμοποιήθηκε foil (χρυσοτυπία) για να τονιστεί η εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος, αλλά επίσης και για να ξεχωρίσει η συσκευασία από τους ανταγωνιστές της στο ράφι».
megaris-2

Κλείσιμο
Επιπλέον, ένα δεύτερο νέο προϊόν είναι και η πάστα φιστικιού. Είναι από «100% καθαρό φιστίκι που καλλιεργείται στα Μέγαρα (Ελλάδα).Δεν περιέχει αρώματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ζελατίνης, κρέμας mousse, ganache, πραλίνες, μπισκότα, επιδόρπια, και ανάμειξη μέσω κρέμας και gelato. Χρησιμοποιείται επίσης στο μαγείρεμα ως σάλτσα».

Ο Στέλιος που καλλιεργεί στα οικογενειακά κτήματα κελυφωτό φιστίκι αλλά έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια με συνεπή και σταθερά βήματα στην επεξεργασία του φιστικιού και τυποποίηση πολλών παραγώγων προϊόντων. Από το χωράφι μέχρι το ράφι – μια κοινή ευθύνη και ένας δρόμος που αξίζει να ακολουθείται στις μέρες από τους μικρούς τοπικούς παραγωγούς που βασίζονται στην ποιότητα και την ιδιατερότητα των προϊόντων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης