Ένα ταξιδιωτικό διαμαντάκι…

Ένα ταξιδιωτικό διαμαντάκι…

Η Νίκη Σμυρνή μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα travelgems νέες και δυσεύρετες εξατομικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες

smyrni
Η πλατφόρμα travelgems.com βγήκε στην αγορά το 2017 και έκτοτε έχει βραβευθεί, εξελιχθεί και επεκταθεί πέραν της Ελλάδας, στην Κύπρο και την Κροατία. Η ελληνικής έμπνευσης πλατφόρμα που προσφέρει σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο μια εξατομικευμένη εμπειρία ταξιδιού ακολουθεί τις τάσεις του τουρισμού, ή μάλλον καλύτερα, πρωτοπορεί στο ταξίδι εμπειρίας (experiential travel) που αποτελεί ζητούμενο του σύγχρονου ανθρώπου. Αυτού που επιθυμεί να ζήσει το ταξίδι σε έναν τόπο αυθεντικά και με τρόπο που να του προσφέρει πραγματική αξία στη ζωή του.

«Your virtual concierge just a click away». Άσχετα με το αν εντυπωσιαζόμαστε από το σχεδιασμό ή την τεχνολογικά άρτια λειτουργία μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, ουσιαστικό ερώτημα παραμένει το αν το περιεχόμενό της έχει αξία. Στο travelgems.com κρύβονται αληθινά «ταξιδιωτικά διαμαντάκια» τα οποία έχουν «ξετρυπωθεί από εμπνευσμένους ανθρώπους για αληθινούς ταξιδιώτες. Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος πίσω από αυτήν την επιτυχημένη ταξιδιωτική πλατφόρμα;

Μπήκα σε ένα ταπεινό γραφείο μια ηλιόλουστη μέρα. Παντού βιβλία. Όχι μόνο ταξιδιωτικοί οδηγοί και λευκώματα, που συνήθως βρίσκει κανείς σε ταξιδιωτικά γραφεία. Ταξιδιωτική και περιηγητική λογοτεχνία, ιστορία και μια γερή δόση από Όμηρο. Σύντομα μπροστά μου στεκόταν η δημιουργός του travelgems.com Νίκη Σμυρνή. Τα ταξίδια, που έχει κάνει, που σχεδιάζει και που ονειρεύεται -πραγματικά και πνευματικά- η αγάπη της για την εξέλιξη, η ανάγκη για δημιουργία και η προσήλωσή της στην αριστεία απλώθηκαν σαν μικρά διαμαντάκια στη συζήτηση και πλέον δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο brand για την πλατφόρμα που δημιούργησε μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο του στρατηγικού μάρκετινγκ με πολλά καινοτόμα projects και “success stories” στο ενεργητικό της.

Μητέρα δίδυμων αγοριών, δεν έπαψε ποτέ να εξερευνεί και να ταξιδεύει. Κι έκανε αυτή τη ζωή επάγγελμα. Συν-ιδρύτρια του Travelgems.com, της πολυβραβευμένης πλατφόρμας με παγκόσμια εμβέλεια, μέσω της οποίας οι ταξιδιώτες μπορούν να «κλείνουν» δραστηριότητες και εμπειρίες, και να ανακαλύπτουν τους μικρούς θησαυρούς της Ελλάδας, σήμερα έχει επεκταθεί στην Κύπρο και την Κροατία.

«Πιστεύω ότι το ταξίδι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Σου ξεδιπλώνει προοπτικές, σε καλεί να επανατοποθετήσεις τις προσδοκίες σου, καταλαγιάζει το φόβο ή σε βοηθάει να τον διαχειριστείς… και σε κάθε περίπτωση σε εξελίσσει» μου λέει αποφασιστικά και με κοιτάει με το σπινθηροβόλο της βλέμμα. Κι έτσι είναι. Ποτέ δεν γυρίζεις πίσω ο ίδιος μετά από ένα ταξίδι. Κι αν κοιτάξουμε από ένα ανώτερο επίπεδο αφαίρεσης και συνολικά την ιστορία, η αναζήτηση του ταξιδιώτη είναι η ίδια η αναζήτηση του ανθρώπου. Ποιοι ήταν άραγε οι πρώτοι χαρτογράφοι και γεωγράφοι; Δεν ήταν οι μοναχοί, οι εξερευνητές και οι μεγάλοι στρατηλάτες;

«Think with your HEART, Do with your MIND now». Η Νίκη, μέσα από την πλατφόρμα travelgems.com εισηγείται ένα ταξίδι που καλλιεργεί την ψυχή και το σώμα, πιστεύει στην Ελλάδα ως οικουμενικό προορισμό, καθώς είναι λίκνο της φιλοσοφίας κι επομένως γενέτειρα της πνευματικότητας και της πορείας του ανθρώπου προς την αυτογνωσία και την αυτό-εκπλήρωση.

Κλείσιμο
Η ίδια και η ομάδα της έχουν συλλέξει τα καλύτερα του κάθε τόπου και τα πιο αυθεντικά, ζητούμενο των πραγματικών ταξιδιωτών, που τρέφουν γνήσιο ενδιαφέρον να συνδεθούν με την ουσία του τόπου που επισκέπτονται και με τους ανθρώπους του. Όλα αυτά τα έχουν συνδυάσει σε μία ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας όσοι προγραμματίζουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Κροατία μπορούν να βρίσκουν όλες τις πληροφορίες που ζητούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους είτε στους δωρεάν ταξιδιωτικούς οδηγούς, είτε στα εξατομικευμένα πλάνα, είτε στις αποκλειστικές προσωποποιημένες υπηρεσίες και φυσικά στις δραστηριότητες και τις εμπειρίες που καλύπτουν όλα τα γούστα!

Τελικά δεν είναι το προϊόν, η πλατφόρμα σε αυτήν την περίπτωση, που κάνει τη διαφορά στην αγορά. Είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την ιδέα, αλλά και που έκανε την ιδέα πράξη. Αυτό από μόνο του ως γεγονός μπορεί να αλλάξει τη ζωή του ίδιου και των γύρω του, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Επισκεφτείτε την πλατφόρμα travelgems travelgems.com
Η Ελένη Φωτίου είναι ταξιδιωτική συντάκτης και δημιουργός της πλατφόρμας ταξιδιωτικών συμβούλων για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα mamakita.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης