Το …κάλυμμα

Το …κάλυμμα

Οι διοργανωτές παρουσίασαν τα poster του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τα οποία σχεδίασε η Ιφιγένεια Βασιλείου με τους συνεργάτες της Αφροδίτη Σπυροπούλου και Ευτυχία Βλάχου

kalyma
Το μόνο σίγουρο είναι ότι την δουλειά της την έχετε κρατήσει στα χέρια σας. Άλλωστε, η ποιότητα της εργασίας της διακρίνεται και από μακριά. Ο λόγος για την χαρισματική graphic designer Ιφιγένεια Βασιλείου, η οποία και υπογράφει τα πιο ωραία από τα εξώφυλλα των βιβλίων των αξιόπιστων Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Ακόμη και τα μινιμαλιστικά της, όπως το κατακόκκινο με τον διαλυμένο ναζιστικό σταυρό – «εις τα εξ ων συνετέθη»- για το βιβλίο Ναζισμός και Γερμανικός Χαρακτήρας του Ελίας Νόρμπερτ. Από την δουλειά της στις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης αγαπώ ιδιαίτερα την έκδοση του βιβλίου του Ιωάννη Κονδυλάκη Η πρώτη αγάπη αλλά και το άλλο του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου Κερένια Κούκλα.
kalyma-1

Αλλά, ο λόγος της σημερινής αναφοράς δεν είναι η δουλειά της για τα βιβλία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, ούτε για τα πόστερ των ταινιών, τα εξώφυλλα των δίσκων κλπ. Ο λόγος είναι ένας και σημαντικός: Η Ιφιγένεια Βασιλείου ανέλαβε το κομμάτι της οπτικής επικοινωνίας του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το έφερε πέρας μαζί με τις συνεργάτιδες της Αφροδίτη Σπυροπούλου και Ευτυχία Βλάχου.

Το βασικό εύρημα στα πόστερ του Φεστιβάλ είναι αυτό το …κάλυμμα. Σε ενημερωτικό σημείωμα για την δουλειά της Βασιλείου διαβάζουμε και μαθαίνουμε το σκεπτικό πίσω από τα poster:

«Προσπερνάμε ανθρώπους στο δρόμο, αντικείμενα, αδέσποτα. Σαν όλα να είναι κρυμμένα. Τα ντοκιμαντέρ μάς αποκαλύπτουν τις κρυφές ιστορίες, τις αθέατες πτυχές ανθρώπων και καταστάσεων. Μάς φανερώνουν όσα δεν βλέπουμε με την πρώτη ματιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης