Στα «πετεινά» της πόλης

Στα «πετεινά» της πόλης

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

pligomeno-peristeri
Μια περαιτέρω εμβάθυνση στον αστικό ιστό, στους ανθρώπους που ζουν την πόλη της Αθήνας και βιώνουν δυσμενείς συνθήκες αποτυπώνει στην πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ο ποιητής Κώστας Ζαφειρόπουλος, με τίτλο «Τα Πετεινά, Πορτραίτα Αθήνα 2017» .

Το 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα φιλοξενήσει τα φωτογραφικά πορτραίτα του ποιητή, τα οποία θα πλαισιώνονται από ηλεκτρακουστική σύνθεση του Κωστή Κηλύμη, γραμμένη ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση. Η έκθεση εγκαινιάζεται και ανοίγει στο κοινό τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 και θα διαρκέσει από 24 Σεπτεμβρίου έως 25 Νοεμβρίου 2018. Θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (και Κυριακές) από 09:00 έως 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

«Στα πορτραίτα αυτά ο δημιουργός αποτυπώνει με ποιητική ευαισθησία τα εκφραστικά πρόσωπα ανθρώπων που βιώνουν δυσμενείς συνθήκες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο βλέμμα τους. Το βλέμμα αυτό φανερώνει τον εσωτερικό πόνο, την αγωνία και τα βιώματά τους, δίχως να απαιτεί τη συναισθηματική συμμετοχή των άλλων.

Άλλωστε, ο Κώστας Ζαφειρόπουλος έχει αντιμετωπίσει τα άτομα αυτά με απόλυτο σεβασμό, αποδίδοντάς τους την αξιοπρέπεια που δικαιούνται. Είναι άτομα που γνώρισε από κοντά και φωτογραφήθηκαν με τη συναίνεσή τους» διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου.

Τον προγραμματισμό και την επιμέλεια της έκθεσης έχει επωμισθεί ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Σταύρος Ζουμπουλάκης του οποίου τα λόγια παραθέτω εδώ: «Η έκθεση ξεκινά με μια προεπισκόπηση της χαοτικής μεγαλούπολης, της Αθήνας, και συνεχίζει με τη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού. Από το πετεινό του ουρανού, με ευρηματικό τρόπο, ο φακός του Ζαφειρόπουλου περνά στα «πετεινά» της πόλης, δηλαδή σε ανθρώπους που μαγνητίζουν τους θεατές με την αυθεντικότητα της όψης τους και την περιπέτεια του προσώπου τους. Μέσα από την αλήθεια που αποπνέουν τα πρόσωπα αυτά απευθύνουν τελικά στους θεατές μία έκκληση φιλοξενίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης