Κάνε το για μένα…

doitforme

Μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο έφτιαξε και «έτρεξε» - σε πιλοτικό επίπεδο- μια έξυπνη ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών – από νεαρούς που για ένα χαρτζιλίκι βγάζουν το σκυλάκι του γείτονα βόλτα μέχρι εξειδικευμένους τεχνίτες για το σπίτι

Υπάρχουν Σχολές και Τμήματα σε Πανεπιστήμια σε πόλεις της Περιφέρειας που έχουν αρχίσει να δημιουργούν παράδοση ως προς τις πρωτοβουλίες των φοιτητών τους στο πεδίο της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Ο Βόλος και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ένα από εκείνους τους πανεπιστημιακούς πυρήνες που λειτουργούν εν δυνάμει ως θερμοκοιτίδες…

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί το περιβάλλον να βοηθάει αλλά η πρωτοβουλία ανήκει στα Πρόσωπα. Για αυτό και εγώ θέλησα να αφηγηθώ εδώ την μικρή ιστορία του Luigi Dimitris Goulianos – γράφω το ονοματεπώνυμο του όπως το γράφω και ο ίδιος στις επικοινωνίες του και τα social media. Λοιπόν, ο Luigi Dimitris Goulianos - με δύο καταγωγές και με δύο γλώσσες στις προσωπικές αποσκευές- είναι φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο νεαρός φοιτητής – γεννήθηκε στο Βόλο το 1996- είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής μιας έξυπνης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που φέρει την επωνυμία Doitforme.eu. (doitforme.eu).Μαζί του και ο Ιωσήφ Ρέντα – συνιδρυτής της πλατφόρμας- το team development της οποίας αποτελείται απο τους developers Θεμιστοκλή Σγουρίδη και τον Νίκο Διομή ενώ μόλις προστέθηκαν ο backend developer Δημήτρης Μαστέλλος και η Graphic designer Λίνα Γρηγοράκη.
doitforme-1


Η ομάδα της Doitforme.eu αποτελείται – όπως καταλάβατε και εσείς- από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όπως λένε και οι ίδιοι: «Ξεκινήσαμε, την εξάπλωση της στην πόλη του Βόλου και καταφέραμε σε μόλις ενάμισι μήνα από το λανσάρισμα να συγκεντρώσουμε 200 χρήστες και 80 δημοσιεύσεις στην πόλη και τώρα ευελπιστούμε να εξαπλωθεί στην υπόλοιπη χώρα. Η πλατφόρμα είναι λειτουργική σε beta version και σας καλούμε να την επισκεφθείτε και να κάνετε την πρώτη σας καταχώρηση».

Ζήτησα από τους ίδιους να μας κάνουν τις συστάσεις για την δραστηριότητα τους: «Έχοντας υπόψη την απαιτητική σε υποχρεώσεις καθημερινότητα καθώς και τα προβλήματα που ο καθένας από εμάς προσπαθεί να επιλύσει , δημιουργήσαμε την Doitforme.eu,η οποία αποτελεί έναν ιστότοπο συνάντησης για εκείνους που ζητούν και προσφέρουν υπηρεσίες. Έτσι, δε θα χάνεται πλέον πολύτιμος χρόνος στην αναζήτηση του καταλληλότερου να φέρει εις πέρας μία υπηρεσία.

Ακόμη, παρατηρώντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι να βρουν εργασία μολονότι έχουν τις ικανότητες και γνώσεις, προσαρμόσαμε τη Doitforme.eu έτσι ώστε να σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα επιπλέον εισόδημα εκπληρώνοντας από απλά καθήκοντα, όπως για παράδειγμα να βγάλεις βόλτα τον σκύλο του γείτονα μέχρι και πιο περίπλοκα όπως το να προσφέρεις επαγγελματικές υπηρεσίες.

Για την καλύτερη ταξινόμηση των δημοσιεύσεων δημιουργήσαμε κατηγορίες όπως Προγραμματιστές/Designers, Χειρονακτικές Εργασίες, Μικροπωλητές και οικοτεχνίτες, Υπηρεσίες Καθαριότητας, Εκπαίδευση, Αισθητική καθώς και την κατηγορία άλλο στην οποία καταχωρείς την δημοσίευση η οποία δεν προσαρμόζεται σε καμία απο τις παραπάνω.

Στην ουσία το προφίλ σου στη Doitforme.eu αποτελεί ένα διαδικτυακό γραφείο, το οποίο χρησιμοποιείς για να προσφέρεις ό,τι ακριβώς και στον πραγματικό κόσμο με μεγαλύτερη όμως άνεση και ευκολία. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο προφίλ για κάθε χρήστη, στο οποίο ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει τις δεξιότητες του, την εμπειρία του, διάφορες πιστοποιήσεις, την εκπαίδευση του καθώς και μία σύντομη περιγραφή του εαυτού του. Μέσω αυτού του προφίλ καθώς και μέσω των αξιολογήσεων που λαμβάνεις ως εργοδότης αλλά και ως εργαζόμενος, οι υπόλοιποι χρήστες είναι πλέον σε θέση να κρίνουν αν είσαι ή όχι κατάλληλος να υλοποιήσεις την υπηρεσία που επιθυμούν.

Τέλος, σχεδιάσαμε αυτήν την πλατφόρμα με γνώμονα την ικανοποίηση τόσο των εξ αποστάσεων υπηρεσιών, δηλαδή των διαδικτυακών αλλά και αυτών που λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένη τοποθεσία και απαιτούν φυσική παρουσία, έτσι η αναζήτηση μπορεί να γίνει είτε σε μία συγκεκριμένη περιοχή είτε παγκόσμια».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Νίκος Παναγιώτου

Ο συντάκτης του άρθρου δοκίμασε και έκρινε “έξυπνη” μια ιστοσελίδα καθαρά ερασιτεχνική που κάνει κάτι τόσο κοινό, τη δημοσίευση αγγελιών και μόνο. Βλέπω στο εν λόγω site αγγελίες, προφανώς, της παρέας τους. Έχουμε χάσει το μέτρο!!! Πως μπορούν να προστατευτούν οι αναγνώστες από τέτοια; έλεος πια...!!! Ο συντάκτης έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το internet; Τον εντυπωσίασε αυτό που βλέπει; Τι βλέπει που δεν βλέπουν οι αναγνώστες; Γιατί φτάνουν στα μάτια μας τέτοια; Πως μπορεί να αξιολογηθεί μια πληροφορία, ως άχρηστη, πριν φτάσει στον αναγνώστη; Είναι πολύ κακή δουλειά! κακώς τη χαρακτήρισα πιο πάνω ερασιτεχνική. Ο ερασιτεχνισμός κρύβει και αγάπη για ό,τι κάνεις...

γιωργος

οτι βλακεια σκεφτει ο καθενας φτιαχνει ενα site που εχει μονο δικες τους καταχωρησεις που δεν δουλευει καν κανονικα... ουτε ειναι και κατι εξυπνο... και το ονομαζουν καινοτόμο και το διαφημιζουν σε αρθρα... Ελεοσ πια με την νεοεληνική αμάθεια!!! Ελεος και με τον τύπο... Οτι χειρότερο είναι να προβάλεις κακές δουλειές!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"