Τα «παιδιά» ενός blog

Τα «παιδιά» ενός blog

Ο λόγος για ένα μικροσκοπικό brand που γεννήθηκε μέσα από το blog www.neanikon.gr και περιλαμβάνει χειροποίητα προϊόντα από χαρτί και ύφασμα υλοποιημένα με εργαλεία και μικρά μηχανήματα εποχής που ο δημιουργός εντόπισε στο Μοναστηράκι και στο ebay

aris-sotiriou
Η πρώτη μας συνάντηση έγινε στα social media όπου o πολυμήχανος δημιουργός Άρης Σωτηρίου με το blog neanikon.gr και το μικροσκοπικό brand που γεννήθηκε μέσα από το blog του διαθέτει μια αξιοσημείωτη παρουσία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά (όχι ακριβώς χρονολογική). Στη πλατφόρμα https://www.jamjar.gr βρήκα τα προϊόντα του νεανικόν paperie. Ο δημιουργός του κάνει ο ίδιος τις σχετικές συστάσεις: «Ένα μικροσκοπικό brand που γεννήθηκε μέσα από το blog www.neanikon.gr. Περιλαμβάνει χειροποίητα προϊόντα από χαρτί και ύφασμα υλοποιημένα με εργαλεία και μικρά μηχανήματα εποχής που εντόπισα στο Μοναστηράκι και στο ebay. Πρόκειται για ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα». Μεταξύ των προϊόντων κάρτ ποστάλ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάρτες για βάπτιση, τσάντες (tote bag, παιδικές τσάντες), τετραδιάκια και μπλοκ ζωγραφικής, λεπτά στρωματάκια κα.

Αλλά, ας δώσουμε το λόγο στον ίδιο τον δημιουργό για να μας αφηγηθεί την δική του προσωπική ιστορία: «Το όνομά μου είναι Άρης Σωτηρίου και σας καλωσορίζω στο blog Nεανικόν!
aris-sotiriou-1


Το blog ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2014 μέσα από την επιθυμία να μοιραστώ τις συνταγές που τότε με ενθουσιασμό σχεδίαζα. Οι συνταγές μου που με το ίδιο πάθος συνεχίζω να δημιουργώ και σήμερα αφορούν μόνο γλυκές γεύσεις. Είναι ιδιαίτερες και διαφορετικές διότι βασίζονται αποκλειστικά σε ακατέργαστες πρώτες ύλες.

Κλείσιμο
Tρέφω μια τεράστια αγάπη προς όλα τα φρούτα – φρέσκα & αποξηραμένα, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά ολικής, στο μέλι, στο πετιμέζι, στο χαρούπι, στο κακάο, στα αρωματικά και στα μπαχάρια. Ακολουθώ με ενθουσιασμό την κάθε εποχή και αξιοποιώ περισσότερο τοπικά προϊόντα, πάντα βιολογικής καλλιέργειας.

Στο ξεκίνημα της προσπάθειάς δυσκολεύτηκα υπερβολικά και απογοητεύτηκα πάμπολλες φορές μέχρι να πλησιάσω τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση που επιδίωκα. Αισθανόμουν πως τα εμπόδια που συναντούσα ήταν ανυπέρβλητα σε σχέση με την συμβατική ζαχαροπλαστική. Με το καιρό όμως όλα άρχισαν σιγά σιγά να λειτουργούν προς όφελός μου με αποτέλεσμα σήμερα να αισθάνομαι πολύ πιο ελεύθερος δημιουργικά.
aris-sotiriou-2


H χαρά να υλοποιώ γλυκά με απλά υλικά με οδήγησε στην ανάγκη να δημιουργήσω και σε άλλους τομείς που κατά την άποψή μου θα ταίριαζαν στο blog. Το παιδικό μου πάθος για την χειροτεχνία αναβίωσε και έτσι το χαρτί ξαναμπήκε στη ζωή μου. Είτε σχεδιάζοντας συσκευασίες για τα γλυκά ώστε να μετατρέπονται σε δώρα είτε δημιουργώντας αντικείμενα stationary.

Το ενδιαφέρον μου φούντωσε όταν άρχισα χαράσσω σφραγίδες πάνω σε λινόλεουμ και να τυπώνω σχέδια σε χαρτί. Όταν μάλιστα βρήκα και αγόρασα ένα παλιό τυπογραφικό πιεστήριο στο Μοναστηράκι το ενδιαφέρον για την χειροποίητη τυπογραφία μετατράπηκε σε πάθος.

Πλέον μοιράζω το περιεχόμενο του blog ανάμεσα σε συνταγές και χάρτινες κατασκευές. Όλα όμως κάτω από την ίδια φιλοσοφία: ό,τι δημιουργώ να βασίζεται σε απλές πρώτες ύλες και να στοχεύει σε κάτι που θα ομορφαίνει εμάς και την καθημερινότητά μας.

Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί και η φωτογραφία. Πριν το blοg δεν είχα πραγματικά ιδέα! Είχα δανειστεί μια δεκαετίας point&shοot για τα πρώτα μου posts, και προσπαθούσα σχεδόν στα τυφλά. Η ποιότητα μου φαινόταν ενοχλητικά χαμηλή και έψαχνα να βρω τι στο καλό χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Η έρευνα με οδήγησε στην αγορά μίας DSLR αλλά και πάλι το αποτέλεσμα που οραματιζόμουν δεν εμφανίστηκε. Με πολλή προσπάθεια (σχεδόν έβαλα τα κλάματα μια μέρα γιατί δεν μπορούσα να μεταφέρω στο φακό αυτό που ήθελα) επανάληψη και πρωινά ξυπνήματα για να προλάβω το γλυκό φως της ανατολής πλησίαζα σιγά σιγά στην αισθητική και ποιότητα που ήθελα. Εξακολουθώ να απέχω πάρα πολύ από τους στόχους που ονειρεύομαι για αυτό και συνεχίζω με την ίδια πίεση να μαθαίνω. Μάλιστα σε λίγους μήνες θα πειραματιστώ με το πρώτο μου βίντεο – για να δούμε …

Η αισθητική του Νεανικόν είναι έντονα νοσταλγική, επηρεασμένη από τις δεκαετίες του 20 μέχρι και του 60. Πάντα όμως διοχετεύεται μέσα από σημερινά φίλτρα ώστε να καταλήξει στην τελική της εικόνα επιχρωματισμένη με αρκετή νεανική διάθεση.

Αναζητώ συνεχώς props, κυρίως vintage αντικείμενα για να πλαισιώνουν τις ιστορίες που μέσα από τις φωτογραφίες προσπαθώ να παρουσιάσω. Για μένα, κάθε post είναι μια μικρή ιστορία, και ιδανικά επιθυμώ πέρα από την επικοινωνία της συνταγής ή της κατασκευής να προκαλέσω όμορφα συναισθήματα στον αναγνώστη.

Έμπνευση για την ονομασία Νεανικόν είναι η άποψη πως η φυσική διατροφή, η άσκηση, η δημιουργικότητα, η επικοινωνία αλλά και η ύπαρξη αισθητικής στη ζωή μας κρατά νέους, δυνατούς και παραγωγικούς ανεξάρτητα από την βιολογική μας ηλικία. Κλείνοντας, να σας θυμίσω πως όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει το όμορφο μου ταξίδι και μέσα από τα social media: facebook, twitter, google+, pinterest & instagram».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης