Καλοκαίρι στο Βασιλικό!

Καλοκαίρι στο Βασιλικό!

Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί τέσσερις θεατρικές παραστάσεις οι οποίες παρουσιάζονται -έως τις 7 Σεπτεμβρίου- σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στο Βασιλικό Θέατρο

kalokairi-sto-vasiliko
Τέσσερις θεατρικές προτάσεις –H «Ασκητική», το «Δε σε ξέχασα ποτέ», το «Αfter the campsite: Από δω κι εμπρός» και «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον– μετά από μια σύντομη παύση την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (13 έως 20 Αυγούστου) θα παρουσιάζονται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα, -έως τις 7 Σεπτεμβρίου- στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

«Ο λόγος του Καζαντζάκη, σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, σύγχρονο κοινωνικό θέατρο και μια κωμωδία θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό της Θεσσαλονίκης μετά από το ταξίδι τους σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και την περιοδεία της παράστασης του Νηλ Σάιμον σε Δημοτικά θέατρα της περιοχής της Θεσσαλονίκης» διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Από το θεατρικό ρεπερτόριο ξεχωρίζω το έργο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μιχάλη Σιώνα.

Πρόκειται για μια παράσταση – project που αντλεί την έμπνευσή της από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι του ΚΘΒΕ για νεαρούς πρόσφυγες. «Δεν εστιάζει μελοδραματικά στο παρελθόν, τις χαμένες πατρίδες, όσα αφέθηκαν πίσω. Σκοπός είναι να αναδείξει τους τρόπους που οι νέοι πρόσφυγες προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον».

Η παράσταση «Αfter the campsite: Από δω κι εμπρός», έχει επιλεγεί από το «The Future of Europe-International Theatre Festival» του Κρατικού Θεάτρου της Στουτγκάρδης, Schauspiel Stuttgart και παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2018, μαζί με παραστάσεις του Piccolo Teatro του Μιλάνου, του Célestins Théâtre της Λυόν, του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας, του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας της Βαρκελώνης και του Vigszinhaz της Βουδαπέστης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης