Προορισμός ο «Τόπος!

topos

880 νέοι κάτω των 30 ετών διασχίζουν 10.000 χλμ με 300 ιστορικά πλέον Peugeot205 με τόπο συνάντησης τα Γρεβενά, στο πρώτο φεστιβάλ προορισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα

880 νέοι κάτω των 30 ετών από τη Γαλλία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ισπανία, και την Ιταλία έχουν ορίσει ως τόπο συνάντησης τα Γρεβενά και είναι καθ’ οδόν.

Διασχίζοντας 10.000 χλμ με 300 ιστορικά πλέον Peugeot205, η 1η Διεθνής Διοργάνωση διάσχισης της Ευρώπης από νέους ανθρώπους καταφτάνει στην πόλη της βόρειας Ελλάδας ως μια διεθνή “περιπέτεια” πολιτισμού και αλληλεγγύης - «Εurop’ raid».

Σημείο συνάντησης, είναι η 2ήμερη Γιορτή Προορισμού, το Φεστιβάλ «Τόπος» το οποίο διοργανώνεται στις 8 και 9 Αυγούστου ενώνοντας στην πόλη των Γρεβενών, μουσικές από την Ήπειρο έως την Κρήτη, από τη Δυτική Μακεδονία έως τον Πόντο, συνοδευόμενες από δραστηριότητες χορού, αστρονομίας, εκθέσεις, γαστονομία αλλά και την διοργάνωση -στα πλαίσια του Φεστιβάλ- για πρώτη φορά του Εργαστηρίου Γρεβενιώτικης Λαϊκής Σοφίας.

Σε ένα ενημερωτικό δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα toposfestival.gr σχετικά με την δράση της Europ’Raid που συνοδεύει το φεστιβάλ διαβάζουμε:

«Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή περιοδεία με χαρακτήρα πολιτιστικό και αλληλεγγύης, όπου νέοι και νέες ανακαλύπτουν εκ νέου την Ευρώπη ενώ εκτελούν δράσεις αλληλεγγύης.

Η Europ’Raid είναι επίσης συνώνυμο των συναντήσεων, ειδικά με τους τοπικούς πληθυσμούς κάθε χώρας που διασχίζουν και καλωσορίζουν τους συμμετέχοντες με την επιθυμία να μοιραστούν την κουλτούρα τους.

Στο πνεύμα του ταξιδιού και της αλληλεγγύης, κάθε πλήρωμα 3 ατόμων είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά 100 κιλών σχολικού ή αθλητικού εξοπλισμού σε απομονωμένα σχολεία της Ανατολικής Ευρώπης. Το υλικό το φορτώνουν στο Peugeot 205 και το διανέμουν στα παιδιά κατά τη διάρκεια της περιπέτειας στις δράσεις της αλληλεγγύης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες