Η Βιβλιοθήκη μεγάλωσε!

vivliothiki-periptero

Πάνω από 2.500 βιβλία φιλοξενεί πλέον το Περίπτερο- Δανειστική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά μετά και την βοήθεια που έδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της μεσσηνιακής πόλης

Έχουν περάσει ήδη 2 και πλέον χρόνια. Ήταν Μάιος του 2016 όταν έγινε η αρχή. Ένα μικρό όνειρο μιας συλλογικής πρωτοβουλίας πολιτών στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας είχε καταφέρει να γίνει πραγματικότητα. Από ανάρτηση στο διαδίκτυο διαβάζουμε: «Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά. Εγκαινιάσαμε το Περίπτερο-Δανειστική Βιβλιοθήκη-Σημείο συνάντησης, Δράσεων, Πολιτισμού.

Ένα ξεχασμένο και υποβαθμισμένο κομμάτι της κεντρικής μας πλατείας, φωτίστηκε και έλαμψε. Οι φίλοι ήταν αρκετοί και σίγουρα αποτελούν τη μαγιά του κόσμου που θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις μας οι οποίες θα γίνονται εκεί. Περιμένουμε απ’ όλους να γίνουν μέλη της βιβλιοθήκης, ζητάμε εθελοντές οι οποίοι θα αφιερώνουν μια δυο ώρες την εβδομάδα για να δίνουν βιβλία πίνοντας το καφεδάκι τους. Περιμένουμε τέλος ένα βιβλίο που το διαβάσατε και θέλετε να το διαβάσουν κι άλλοι και φυσικά τις ιδέες σας για το τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτόν τον χώρο.

Σύντομα θα αναρτήσουμε ωράριο λειτουργίας.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας και το τοπικό συμβούλιο της πόλης μας που μας βοήθησαν πολύ καθώς και τον κο Γιάννη Μπενετόπουλο που μας παραχώρησε το περίπτερο».

Η ανάρτηση έγινε στο χώρο του Ομίλου Δράσεων & Πολιτισμού στον οποίο και πιστώνεται η πρωτοβουλία για το πρωτότυπο περίπτερο – δανειστική βιβλιοθήκη. Μια νέα ανάρτηση στο fb - Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών περί βιβλίων- μας ενημερώνει για μια θετική εξέλιξη. «Με την βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών η βιβλιοθήκη μας μεγάλωσε. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια. Σας περιμένουμε στη βιβλιοθήκη μας, με πάνω από 2.500 βιβλία!».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"