«Από τη Θεσσαλονίκη, με αγάπη» !

«Από τη Θεσσαλονίκη, με αγάπη» !

Η αρχιτέκτονας Ευαγγελία Γιαπουτζή και η σκηνογράφος Αθανασία Τσουκαλά, αποτελούν τη δημιουργική ομάδα του πρώτου Greek design gift shop στη Θεσσαλονίκη, θέτοντας στη διάθεση του κοινού, προϊόντα που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και την ποιότητα του εγχώριου design

from-thessaloniki
Ταυτότητά τους -και σημείο κατατεθέν σε οποιοδήποτε ψηφιακό και φυσικό αποτύπωμα- είναι το όνομα της πόλης που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, η Θεσσαλονίκη.

Η αρχιτέκτονας Ευαγγελία Γιαπουτζή και η σκηνογράφος Αθανασία Τσουκαλά αποτελούν -από το 2016- τη δημιουργική ομάδα του πρώτου Greek design gift shop στην πόλη της Θεσσαλονίκης, του ομώνυμου καταστήματος «From Thessaloniki».
from-thessaloniki-1


Η ιστορία τους ξεκινά από το 2010, όταν οι δυο φίλες -έχοντας τις ίδιες καταβολές και αναφορές, τον ίδιο δημιουργικό ζήλο και έχοντας ταξιδέψει πολύ και παρατηρήσει πώς προβάλλεται ο πολιτισμός ενός τόπου σε πωλητήρια μουσείων και καταστήματα τουριστικών ειδών- οδηγήθηκαν σε μια σύμπραξη αναζητώντας μια νέα διέξοδο, με αποδέκτη τον ξένο επισκέπτη του τόπου τους, αναζήτησαν δηλαδή νέο κοινό.

Κλείσιμο
Με αφορμή τα ερείσματά τους, η ομάδα των δύο κυριών σύστησε το δημιουργικό εργαστήρι με χαρακτηριστικό τίτλο «Heavy Baggage Design», και ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα που αναφέρονται στον ελληνικό πολιτισμό.

Επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας τους ήταν η απόκτηση στέγης των ιδεών τους, και καθώς το κενό στην αγορά των καταστημάτων σύχρονων πολιτιστικών δώρων στη Θεσσαλονίκη ήταν προφανές, η οδός Δημητρίου Γούναρη 21 βρέθηκε να στεγάσει το «From Thessaloniki».
from-thessaloniki-2


Στο φυσικό κατάστημα έχουν επιμεληθεί τα πάντα – το λογότυπο, εμπνευσμένο από το στέγαστρο του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, την διακόσμηση και πολλά από τα αντικείμενα που παρουσιάζουν στον επισκέπτη.

Εκτός από τις δικές τους δημιουργίες -όπως μια σειρά από μοναδικά t-shirts που αποτελούν το ευπώλητο του καταστήματος- φιλοξενούν φρέσκιες ιδέες και ευφάνταστα αντικείμενα ταλαντούχων Ελλήνων σχεδιαστών ενώ ψηφιακά βρίσκονται στην ιστοσελίδα fromthessaloniki.gr.

Σε μια ερώτηση για την πορεία και το επόμενο βήμα της φίρμας παίρνουμε την απάντηση: «Χαιρόμαστε να δημιουργούμε, να παρουσιάζουμε στον επισκέπτη μας τον ξεχωριστό χαρακτήρα της πόλης μας που μετράει 2300 και βάλε χρόνια αδιάλειπτης αστικής συνέχειας, να προσφέρουμε προϊόντα που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και την ποιότητα του εγχώριου design σε προσιτές τιμές. Το «From Thessaloniki» έχει αγαπηθεί τόσο από Θεσσαλονικείς όσο και από επισκέπτες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης