«Από τη Θεσσαλονίκη, με αγάπη» !

from-thessaloniki

Η αρχιτέκτονας Ευαγγελία Γιαπουτζή και η σκηνογράφος Αθανασία Τσουκαλά, αποτελούν τη δημιουργική ομάδα του πρώτου Greek design gift shop στη Θεσσαλονίκη, θέτοντας στη διάθεση του κοινού, προϊόντα που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και την ποιότητα του εγχώριου design

Ταυτότητά τους -και σημείο κατατεθέν σε οποιοδήποτε ψηφιακό και φυσικό αποτύπωμα- είναι το όνομα της πόλης που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, η Θεσσαλονίκη.

Η αρχιτέκτονας Ευαγγελία Γιαπουτζή και η σκηνογράφος Αθανασία Τσουκαλά αποτελούν -από το 2016- τη δημιουργική ομάδα του πρώτου Greek design gift shop στην πόλη της Θεσσαλονίκης, του ομώνυμου καταστήματος «From Thessaloniki».
from-thessaloniki-1


Η ιστορία τους ξεκινά από το 2010, όταν οι δυο φίλες -έχοντας τις ίδιες καταβολές και αναφορές, τον ίδιο δημιουργικό ζήλο και έχοντας ταξιδέψει πολύ και παρατηρήσει πώς προβάλλεται ο πολιτισμός ενός τόπου σε πωλητήρια μουσείων και καταστήματα τουριστικών ειδών- οδηγήθηκαν σε μια σύμπραξη αναζητώντας μια νέα διέξοδο, με αποδέκτη τον ξένο επισκέπτη του τόπου τους, αναζήτησαν δηλαδή νέο κοινό.

Με αφορμή τα ερείσματά τους, η ομάδα των δύο κυριών σύστησε το δημιουργικό εργαστήρι με χαρακτηριστικό τίτλο «Heavy Baggage Design», και ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα που αναφέρονται στον ελληνικό πολιτισμό.

Επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας τους ήταν η απόκτηση στέγης των ιδεών τους, και καθώς το κενό στην αγορά των καταστημάτων σύχρονων πολιτιστικών δώρων στη Θεσσαλονίκη ήταν προφανές, η οδός Δημητρίου Γούναρη 21 βρέθηκε να στεγάσει το «From Thessaloniki».
from-thessaloniki-2


Στο φυσικό κατάστημα έχουν επιμεληθεί τα πάντα – το λογότυπο, εμπνευσμένο από το στέγαστρο του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, την διακόσμηση και πολλά από τα αντικείμενα που παρουσιάζουν στον επισκέπτη.

Εκτός από τις δικές τους δημιουργίες -όπως μια σειρά από μοναδικά t-shirts που αποτελούν το ευπώλητο του καταστήματος- φιλοξενούν φρέσκιες ιδέες και ευφάνταστα αντικείμενα ταλαντούχων Ελλήνων σχεδιαστών ενώ ψηφιακά βρίσκονται στην ιστοσελίδα fromthessaloniki.gr.

Σε μια ερώτηση για την πορεία και το επόμενο βήμα της φίρμας παίρνουμε την απάντηση: «Χαιρόμαστε να δημιουργούμε, να παρουσιάζουμε στον επισκέπτη μας τον ξεχωριστό χαρακτήρα της πόλης μας που μετράει 2300 και βάλε χρόνια αδιάλειπτης αστικής συνέχειας, να προσφέρουμε προϊόντα που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και την ποιότητα του εγχώριου design σε προσιτές τιμές. Το «From Thessaloniki» έχει αγαπηθεί τόσο από Θεσσαλονικείς όσο και από επισκέπτες»

ΣΧΟΛΙΑ (3)

κόπια

Το καλύτερο και πιο παρατηρητικό τους ταξίδι ήταν στην Αθήνα, όπου εδώ και πέντε χρόνια έχουν ανοίξει αντίστοιχα μαγαζιά. Δεν είναι κακό να λέμε και την πηγή της "έμπνευσης".

Ευρωπαική γη

"Kόπια", υπάρχει θολούρα στο μυαλό σου... Αντίστοιχα μαγαζιά υπάρχουν εδώ και 10-15 χρόνια, από την Γερμανία που είναι γεμάτη Βορειοελλαδίτες μέχρι την Νέα Υόρκη. Γενικά ο βοράς πάντα είχε περισσότερη πρόσβαση στην Ευρώπη και στον πολιτισμό. Κατάλαβες Αφρικανικό Αρβανιτοτάγαρο με τις Αφρικανικές σκόνες σας... ?

M.T.

@ Ευρωπαική γή : είσαι για λύπηση, τι αίσθημα κατωτερότητας βγάζεις άνθρωπέ μου απέναντι σε συμπατριώτες σου; Έχεις τεράστιο πρόβλημα. Πάντως όπως παραδέχεσαι η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

easter-fotaerio

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου σχεδιάζουν με τη βοήθεια καλλιτεχνών και έμπειρων παιδαγωγών ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα από τη Μ. Δευτέρα 22.04 έως τη Μ. Τετάρτη 24.04 στο Γκάζι για παιδιά από 7 έως 10 ετών

xatzi

Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο κοινωφελές Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος

sakelariou

Ο αείμνηστος Μιχαήλ Σακελλαρίου συγγραφέας του αξεπέραστου βιβλίου «Η απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, καταλύτης για την αποδιοργάνωση της ελληνικής Επανάστασης» αποτυπώνει «τα γεγονότα των τριών αυτών μηνών, μέρα με τη μέρα, μέσα από δημόσια έγγραφα, εκδεδομένα και ανέκδοτα, ημερολόγια και απομνημονεύματα αυτοπτών μαρτύρων»

1
vinilio

Το μεγάλο event για το βινύλιο και τον κόσμο του επιστρέφει τον Απρίλιο στη Τεχνόπολη στο Γκάζι με νέα σοδειά σε συλλογές

1
selfie

Ο Ακύλας Καραζήσης επιλέγει να αναμετρηθεί επί σκηνής με τον κόσμο 3 συγγραφέων της Θεσσαλονίκης – του Βασίλη Βασιλικού, Γιώργου Ιωάννου και Νίκου- Γαβριήλ Πεντζίκη- για να φωτίσει την θέα του παρελθόντος