Αρχιτέκτονες… για παιχνίδι

architect-toy

Ο Μανώλης Βότσης και η ομάδα KOM 37 «χτίζουν» χώρους παιχνιδιού και παιδικά δωμάτια

Βρέθηκα τις προάλλες σε ένα παιδικό πάρτι, από αυτά τα σπάνια που γίνονται σε σπίτια. Μπήκα στο παιδικό δωμάτιο, το οποίο τα χωρούσε όλα μέσα σε … ένα «βυθό»: Το κίτρινο υποβρύχιο, ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, περιτριγυρίζεται από ψάρια και μέδουσες και ένα απειλητικό κράκεν προσπαθεί να το πιάσει με τα πλοκάμια του.

Ο πατέρας, Μανώλης Βότσης, είναι από τους αρχιτέκτονες, που όπως όλοι του κλάδου, επηρεάστηκαν αρνητικά από την κρίση. Με αφορμή το παιδί και όλα τα δημιουργικά πράγματα που η παρουσία του γεννά μέσα στο σπίτι, ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει παιδικά δωμάτια. Λειτουργικά, καλαίσθητα και πάνω από όλα… στα μέτρα της οικογένειας.

«Κάθε σπίτι, κάθε διαμέρισμα διαθέτει χώρους προορισμένους ως παιδικά δωμάτια και συνήθως αυτά είναι τα μικρότερα σε διαστάσεις. Αυτός ο μικρός χώρος όμως φιλοξενεί δυσανάλογα περισσότερες δραστηριότητες», μου εξηγεί. Πώς να χωρέσεις σε τόσο λίγα τετραγωνικά χώρο ύπνου, διαβάσματος, χαλάρωσης, παιχνιδιού και … φίλων; Είχα δει πολλές τέτοιες ιδέες στο ίντερνετ ψάχνοντας για λύσεις μετά το τρίτο μου παιδί, αλλά πρώτη φορά ζωντανά υλοποιημένη τώρα μία μπροστά μου.

Το γραφείο ΚΟΜ 37 έχει εμπειρία σε χώρους παιχνιδιού. «Με τη Δήμητρα Μπουγά και τον Αντώνη Κρασά, που είναι σύμβουλος της επιτροπής που έχει συσταθεί για τη μελέτη των παιδικών χαρών του Δήμου Αθηναίων, έχουμε ασχοληθεί με μελέτη, σχεδιασμό και κατασκευή παιδικών χαρών και χώρων παιχνιδιού εν γένει τόσο στην Αθήνα, σε Δήμους όπως της Φιλοθέης-Ψυχικοί, Πετρούπολης, όσο και στην επαρχία, στα Μαγούλιανα, τους Γαργαλιάνους, το Αίγιο και την Πάτρα», μου διηγείται και αντιλαμβάνομαι αμέσως τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα της ασφάλειας, αλλά και της παιδαγωγικής ποιότητας και αισθητικής σε χώρους που προορίζονται και για παιδιά.

Οι γονείς ελπίζουμε σε αυστηρά κριτήρια για τις παιδικές χαρές. Τόσο αναφορικά με την ασφάλεια, αλλά και πρωτίστως με την υποχρέωση ύπαρξής τους σε δημόσιους χώρους. «Και σε αυτό πρέπει να διορθωθούν στρεβλώσεις στις αντιλήψεις σε όλους μας, Δήμους, εκπαιδευτικούς-νηπιαγωγούς, αλλά και σε εμάς τους γονείς». Γι’ αυτό ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ΚΟΜ 37 σχεδιάζει και κατασκευάζει χώρους παιχνιδιού τόσο σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και παιδικά δωμάτια. Δείτε περισσότερα στη σελίδα www.kom37.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

corphes

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

1