Αρχιτέκτονες… για παιχνίδι

Αρχιτέκτονες… για παιχνίδι

Ο Μανώλης Βότσης και η ομάδα KOM 37 «χτίζουν» χώρους παιχνιδιού και παιδικά δωμάτια

architect-toy
Βρέθηκα τις προάλλες σε ένα παιδικό πάρτι, από αυτά τα σπάνια που γίνονται σε σπίτια. Μπήκα στο παιδικό δωμάτιο, το οποίο τα χωρούσε όλα μέσα σε … ένα «βυθό»: Το κίτρινο υποβρύχιο, ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, περιτριγυρίζεται από ψάρια και μέδουσες και ένα απειλητικό κράκεν προσπαθεί να το πιάσει με τα πλοκάμια του.

Ο πατέρας, Μανώλης Βότσης, είναι από τους αρχιτέκτονες, που όπως όλοι του κλάδου, επηρεάστηκαν αρνητικά από την κρίση. Με αφορμή το παιδί και όλα τα δημιουργικά πράγματα που η παρουσία του γεννά μέσα στο σπίτι, ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει παιδικά δωμάτια. Λειτουργικά, καλαίσθητα και πάνω από όλα… στα μέτρα της οικογένειας.

«Κάθε σπίτι, κάθε διαμέρισμα διαθέτει χώρους προορισμένους ως παιδικά δωμάτια και συνήθως αυτά είναι τα μικρότερα σε διαστάσεις. Αυτός ο μικρός χώρος όμως φιλοξενεί δυσανάλογα περισσότερες δραστηριότητες», μου εξηγεί. Πώς να χωρέσεις σε τόσο λίγα τετραγωνικά χώρο ύπνου, διαβάσματος, χαλάρωσης, παιχνιδιού και … φίλων; Είχα δει πολλές τέτοιες ιδέες στο ίντερνετ ψάχνοντας για λύσεις μετά το τρίτο μου παιδί, αλλά πρώτη φορά ζωντανά υλοποιημένη τώρα μία μπροστά μου.

Το γραφείο ΚΟΜ 37 έχει εμπειρία σε χώρους παιχνιδιού. «Με τη Δήμητρα Μπουγά και τον Αντώνη Κρασά, που είναι σύμβουλος της επιτροπής που έχει συσταθεί για τη μελέτη των παιδικών χαρών του Δήμου Αθηναίων, έχουμε ασχοληθεί με μελέτη, σχεδιασμό και κατασκευή παιδικών χαρών και χώρων παιχνιδιού εν γένει τόσο στην Αθήνα, σε Δήμους όπως της Φιλοθέης-Ψυχικοί, Πετρούπολης, όσο και στην επαρχία, στα Μαγούλιανα, τους Γαργαλιάνους, το Αίγιο και την Πάτρα», μου διηγείται και αντιλαμβάνομαι αμέσως τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα της ασφάλειας, αλλά και της παιδαγωγικής ποιότητας και αισθητικής σε χώρους που προορίζονται και για παιδιά.

Οι γονείς ελπίζουμε σε αυστηρά κριτήρια για τις παιδικές χαρές. Τόσο αναφορικά με την ασφάλεια, αλλά και πρωτίστως με την υποχρέωση ύπαρξής τους σε δημόσιους χώρους. «Και σε αυτό πρέπει να διορθωθούν στρεβλώσεις στις αντιλήψεις σε όλους μας, Δήμους, εκπαιδευτικούς-νηπιαγωγούς, αλλά και σε εμάς τους γονείς». Γι’ αυτό ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ΚΟΜ 37 σχεδιάζει και κατασκευάζει χώρους παιχνιδιού τόσο σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και παιδικά δωμάτια. Δείτε περισσότερα στη σελίδα www.kom37.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης