Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια…

Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια…

Στην οδό οδός Ν. Φραγκούλη 38 βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Αργουδέλης -με τον χειροποίητο χαλβά από το δικό τους ταχίνι- που η ιστορία της πάει πίσω παραπάνω από 4 γενιές

Πλησιάζει ο καιρός που ο χαλβάς και μαζί του, το κύριο συστατικό του, το ταχίνι θα βρεθούν στο προσκήνιο και θα έχουν με τον δικό τους τρόπο την τιμητική τους. Η Καθαρά Δευτέρα για να έχετε και την αίσθηση του χρόνου φέτος πέφτει στις 19 Φεβρουαρίου.

Ένας από πλέον παραδοσιακούς Έλληνες παραγωγούς που έχουν σφραγίσει με την παρουσία τους την αγορά της Σαρακοστής είναι και η εταιρεία Αργουδέλης. Μάλιστα, η εταιρεία που έχει την παραγωγική της μονάδα στα Καμίνια του Πειραιά (οδός Ν. Φραγκούλη 38) διατηρεί ανέπαφο τον οικογενειακό της χαρακτήρα περνώντας από γενιά σε γενιά. Σήμερα, στο πηδάλιο της βρίσκονται δύο ξαδέρφια – εκπρόσωποι της 4ης γενιάς. Η Ροζίνα Σταθοπούλου και ο Βασίλης Ράλλης.



Οι δύο τους συνεχίζουν την παράδοση αλλά δεν διστάζουν να βάλουν τις δικές τους πινελιές ανανέωσης και εκσυγχρονισμού προκειμένου τα προϊόντα να ανταποκρίνονται στις σημερινές διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές. Για παράδειγμα, για τους λάτρεις των προϊόντων ολικής, φτιάχτηκε χαλβάς από ταχίνι Ολικής αλέσεως, με ευχάριστη κι ελαφρά πιο "πικάντικη" γεύση ή το χειροποίητο γλύκισμα «Άριστον» που φτιάχνεται με ταχίνι και με γλυκαντική ουσία από το φυτό Στέβια καθώς επίσης και μια νέα σειρά που «ακούει» στο όνομα ΤΑΧΙΝΙ Twist. Η σειρά περιλαμβάνει αλείμματα που συνδυάζουν το ταχίνι με πάστες ξηρών καρπών και μέλι όπως για παράδειγμα το Ταχίνι Twist με φουντούκι, μέλι και μαστίχα Χίου. Από την ευρεία γκάμα των προϊόντων κρατώ τον χαλβά με τον ελληνικό καφέ αλλά και την σειρά Premium Γραμμή με τον χαλβά σε vintage κουτί λευκοσιδήρου 500 γραμμαρίων.



Και όλα αυτά σε μια παραγωγική μονάδα που επιμένει οικογενειακά σε μια γειτονιά του Πειραιά, στα Καμίνια. Πάντως, η εταιρεία Αργουδέλης είναι απο τους λίγους παραδοσιακούς Έλληνες παραγωγούς που παράγουν χειροποίητο χαλβά απο το δικό τους ταχίνι, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την εξαιρετική του γεύση.

Στο site της εταιρείας διαβάζουμε: «Μια οικογενειακή ιστορία που κρατάει πάνω απο 4 γενιές, μεταφέρει μεράκι από Σμύρνη και περιπλανιέται στο Αιγαίο χτίζοντας την τεχνογνωσία της με διαδοχικούς σταθμούς τη Μυτιλήνη, τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο, για να καταλήξει να ιδρύσει το πρώτο της εργοστάσιο στον Πειραιά το 1919.



Σήμερα, με σεβασμό και αγάπη στο προϊόν μας, παράγουμε ταχίνι, χαλβά, λουκούμι και παραδοσιακά γλυκά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τότε!

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την παράδοση του πιο παλιού ονόματος στον Πειραιά, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των προϊόντων μας συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών και εφαρμόζοντας πιστοποιημένες διαδικασίες και πρακτικές υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων κατά το σύστημα ISO 22000».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ....

ΠΑΝΟΣ

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ LEADER STHN ΑΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟ ΜΑRKETING...

Μητσάκος

Δεν ξέρω για το περιεχόμενο, αλλά απ'τις συσκευασίες να κρίνω ότι δεν θέλουν να πληρώσουν για να αναπτυχθούν. Κακή αισθητική.

νομιζω

βασικα λιγο παλιομοδιτικο θα το λεγα... σιγουρα μπορουνε και αξιζει η προσπαθεια για κατι καλυτερο σ αυτο τον τομεα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cargos

4 φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αξιοποιώντας τις καινοτομίες της τεχνολογίας Internet of Things για να πετύχουν τον πλήρη έλεγχο των εμπορικών κοντέινερ κατά την διαδικασία μεταφοράς τους στο φοιτητικό διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε και φέτος Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

the-performance-shop

Η Λία Χαράκη, από τις πιο σημαντικές και δραστήριες καλλιτεχνικές φωνές της Κύπρου, παρουσιάζει το «The Performance Shop», ένα περιστασιακό (pop-up) κατάστημα το οποίο θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε περαστικό-θεατή να παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει σε παραστάσεις διαφόρων τεχνοτροπιών –στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

hackathlon-eurobank

Στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία θα φιλοξενηθεί και στις δύο φάσεις του ο 3ος κατά σειρά Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”. Η πρώτη φάση θα γίνει το διήμερο 16-18 Ιουνίου 2018 και η δεύτερη και τελική φάση το διήμερο 22-24 Ιουνίου 2018

polis_stotetragono

Η δράση του Δήμου Αθηναίων «Κατάστημα στο Κέντρο»- που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΠΟΛΗ² και υλοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων- προβλέπει το πιλοτικό «άνοιγμα» κλειστών καταστημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους ή πλατείες του κέντρου της πόλης, ώστε να στεγάσουν επιχειρηματικές και δημιουργικές δραστηριότητες

aliki-kagioglou-1

Η Αλίκη Καγιαλόγλου το μεσημέρι της Κυριακής 3 Ιουνίου θα παρουσιάσει την παράσταση Η θαλασσινή ωδή του Φερνάντο Πεσσόα και τα φάντος της εφηβείας μου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

duo-aura

Στην αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας στη Πλάκα η Ελληνίδα πιανίστρια Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Tουρκάλα βιολοντσελίστρια Nil Kocamangil – το μουσικό δίδυμο DUO AURA- θα ερμηνεύσουν πέρα από κλασσικούς και συνθέσεις του Νίκου Ξυδάκη και του Τούρκου Hasan Uçarsu

makas

Ο 42χρονος Παντελής Μάκκας, εικαστικός καλλιτέχνης και περφόρμερ, παρουσιάζει ένα video art project, μια καλλιτεχνική αναπαράσταση της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, αποτελούμενη από 60 περφόρμερ –υπό την κινησιολογική καθοδήγηση της χορογράφου Αγγελικής Στελλάτου–, στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου