Ρετρό για πάντα

Ρετρό για πάντα

Ο Αδάμ Τσαρούχης μας χαρίζει ένα ακόμα τραγούδι από τον καινούργιο του δίσκο σε στίχους Ανδριάνας Μπάμπαλη

Ρετρό για πάντα
Ένα ακόμα τραγούδι από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Αδάμ Τσαρούχη γίνεται βίντεο κλιπ και μας συντροφεύει μουσικά αυτή την Άνοιξη. Ο δίσκος «Σαν ταινία» που κυκλοφόρησε αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το ταλέντο του Αδάμ ο οποίος συμμετέχει εδώ και χρόνια σε μιούζικαλ και μουσικές παραστάσεις.

Το τραγούδι «Ρετρό», σε στίχους Ανδριάνας Μπάμπαλη, είναι αυτό που έγινε το τελευταίο αγαπημένο μας με τον ίδιο τον Αδάμ να θυμάται την αρχή αυτής της συνεργασίας: «Είχα τελειώσει με τις ηχογραφήσεις του πρώτου μου δίσκου και ήθελα μια μπαλάντα για να κλείσει το tracklist του άλμπουμ. Όπου ξαφνικά δέχομαι ένα μήνυμα από τον Σταύρο Σταύρου ότι έχει σκεφτεί κάτι για μένα και αν θα ήθελα να μου γράψει κάτι η Ανδριάνα Μπαμπαλή. Η χαρά μου είναι τεράστια».

Κλείσιμο


Μεσά σε μόλις λίγες μέρες ο Αδάμ κρατούσε στα χέρια του το τραγούδι και οι στίχοι: «Σ’ ένα πόστερ ρετρό, αγκαλιάζουμε χρόνια / Η Αθήνα στο φόντο κι ένα αμάξι παλιό / Μου ‘χες πει μια φορά τ’ αύριο λιώνει τα χιόνια / Μα περνάνε οι ζωές μας κι είναι τ’ αύριο σκληρό / Στα σκαλιά τα γοβάκια σου, το παπιγιόν μου στο πλάι» έμειναν χαραγμένοι στο μυαλό του. «Μία τόσο τρυφερή μπαλάντα που ο στίχος και η μουσική σε ταξίδευε σε άλλες εποχές», αναφέρει ο Αδάμ.

Όσον αφορά στην αισθητική του τραγουδιού, αν και μπαλάντα, ταιριάζει απόλυτα με τον υπόλοιπο δίσκο. Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Κώστας Αναδιώτης και μαζί με τους δημιουργούς και τον ερμηνευτή αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερα να παραμείνει λιτή, όπως ακριβώς και το βίντεο που ετοίμασε η Βάσια Αναγνωστοπούλου. «Με την πολύτιμη βοήθεια του Κώστα Αναδιώτη  το κομμάτι αποφασίσαμε να μείνει πιάνο-φωνή γιατί θεώρησα ότι ο στίχος και η μουσική ήταν τόσο δυνατή από μόνη τους που μπορούσαν να αναδείξουν καλύτερα το συναίσθημα του τραγουδιού», εξηγεί ο Αδάμ και συνεχίζει: «Το ρετρό είναι μια μουσική που αγαπώ και νομίζω ειδικά αυτή την εποχή όλοι μας το έχουμε ανάγκη γιατί μας γυρνάει σε εποχές που όλοι μας αγαπάμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης