GP Μπαχρέιν: Ο Μπότας στην pole!

GP Μπαχρέιν: Ο Μπότας στην pole!

Οι Mercedes έκαναν το 1-2 σήμερα στην πίστα του Σακχίρ. Ο Χάμιλτον κινήθηκε σε εφάμιλλο ρυθμό με το Μπότας και για 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου περιορίστηκε στη 2η θέση. Μισό δευτερόλεπτο πίσω οι Ferrari, 8 δέκατα πίσω οι Red Bull.

GP Μπαχρέιν: Ο Μπότας στην pole!
Πριν τις κατατακτήριες δοκιμές στα ελεύθερα ταχύτερος όλων ήταν ο Φερστάπεν με τη Red Bull. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και οι χρόνοι στο 1:32 καθώς η θερμοκρασία ήταν στους 38 βαθμούς Κελσίου. Ο Γκροζάν είχε μια έξοδο όπου χτύπησε τη Ηaas.

Κλείσιμο
Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε τη θερμοκρασία αέρα και οδοστρώματος στους 29 βαθμούς Κελσίου. Η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας της: Μεσαία, μαλακή, πολύ μαλακή.

Στο Q1 οι Mercedes, Ferrari βγήκαν με τη μαλακή γόμα με το Χάμιλτον να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο με 1:30.8. Ενδεικτικό του ρυθμού που ακολούθησε ο Βρετανός οδηγός είναι ότι ο Φερστάπεν με την πολύ μαλακή γόμα ήταν 1 δέκατο πιο αργός. Επίσης ο Ράικονεν που δοκίμασε αργότερα με την πολύ μαλακή γόμα ήταν δυο δέκατα πιο αργός από το Βρετανό οδηγό. Με την ολοκλήρωση της αντίστροφης μέτρησης βρέθηκαν εκτός οι: Έρικσον (Sauber), Πέρεζ (Force India), Μάγκνουσεν (Haas), Βαντούρν (McLaren), Σάινθ (Toro Rosso). O Ισπανός πήγαινε καλά στον τελευταίο του γύρο στα δυο πρώτα μέρη αλλά έμεινε από υβριδική μηχανή πριν να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.



O Φέτελ κατάφερε να προκριθεί στο Q2 με τη μαλακή γόμα. Ο Ράικονεν έβαλε στο τέλος του Q1 την πολύ μαλακή.


To ξεκίνημα του Q2 βρήκε όλους τους οδηγούς να υιοθετούν τη πολύ μαλακή γόμα της Pirelli
. Ταχύτερος ήταν ο Χάμιλτον με δεύτερο το Μπότας, ανάμεσά τους η διαφορά ήταν στα 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Άλλα 41 χιλιοστά πιο πίσω ήταν ο Φέτελ με τη Ferrari ενώ ο Ράικονεν ήταν ο 4ος και τελευταίος οδηγός που έσπασε το φράγμα του 1:30. Υστερούσε 3 δέκατα από το Χάμιλτον. H ολοκλήρωση της αντίστροφης μέτρησης βρήκε τους Βερλάιν (Sauber), Οκόν (Force India), Στρολ (Williams), Κβίατ (Toro Rosso) και Αλόνσο (McLaren) εκτός δεκάδας.



Για το Q3 προκρίθηκαν ως συνήθως: Mercedes, Ferrari, Red Bull, Renault, o Mάσα με τη Williams και ο εντυπωσιακός Γκροζάν με τη Haas.

Η πρώτη προσπάθεια των οδηγών στο Q3
βρήκε το Χάμιλτον ταχύτερο μ' ελάχιστη διαφορά από το Μπότας. Οι Ferrari ήταν στο μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω, οι Red Bull στο 1 δευτερόλεπτο πιο πίσω. Όλα έδειχναν ότι η πρώτη σειρά ήταν υπόθεση Mercedes.  O Μπότας κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στη 2η προσπάθεια και για 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου πήρε την 1η pole της καριέρας του για λογαριασμό της Mercedes. Ο Ρικιάρντο κατάφερε την τελευταία στιγμή να περάσει το Ράικονεν ενώ ο Φερστάπεν περιορίστηκε στην 6η θέση όντας ο τελευταίος από τους 6 οδηγούς των τριών ανταγωνιστικών ομάδων. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ κατάφερε να φέρει τη Renault στην 7η θέση όντας ο ταχύτερος από τους υπόλοιπους.

Συνολικά  η τελική κατάταξη ήταν:



Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 18:00 ώρα Ελλάδος και Μπαχρέιν αύριο. Θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, ΟΤΕ.
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν ο Φινλανδός της Mercedes θα μπορέσει να φτάσει στην 1η του νίκη. Οι Ferrari έχουν δείξει ανταγωνιστικό ρυθμό στα ελεύθερα της Παρασκευής και μένει να δούμε αν θα διατηρήσουν αυτή την εικόνα και αύριο. Τέλος κλειδί στον αγώνα θα είναι η στρατηγική. Αναμένεται όλοι να προσπαθήσουν να μεγιστοποιήσουν τη χρήση της πολύ μαλακής γόμας και οι Χάμιλτον, Μπότας, Φέτελ που κατετάγησαν με τη μαλακή στο Q1 πλεονεκτούν καθότι έχουν διατηρήσει ένα σετ παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Καλή ανάσταση!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης