Μαρκιόνε: Ο Έκλεστον πρέπει να σχεδιάσει την αποχώρησή του!

Μαρκιόνε: Ο Έκλεστον πρέπει να σχεδιάσει την αποχώρησή του!

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στο διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat - Chrysler, Σέρτζιο Μαρκιόνε και το διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Μπέρνι Έκλεστον.

Μαρκιόνε: Ο Έκλεστον πρέπει να σχεδιάσει την αποχώρησή του!
Όπως ίσως γνωρίζετε ή θυμάστε το πρόσφατο παγκόσμιο συμβούλιο της FIA έδωσε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ζαν Τοντ και στον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Μπέρνι Έκλεστον αυξημένη εξουσία για να επιβάλουν αλλαγές που θ' αλλάξουν την εικόνα της F1, το 2017. Επιπλέον βρίσκεται στην τελική φάση η διαπραγμάτευση για το Ιταλικό GP, το συμβόλαιο της Μόντσα τελειώνει φέτος.

Κλείσιμο
Αυτά τα δυο θέματα αποτελούν σημείο τριβής ανάμεσα στο Μαρκιόνε και τον Έκλεστον και ο ΚαναδοΙταλός μάνατζερ που γνωρίζει άριστα το παιχνίδι μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες ανοίγει συνεχώς θέματα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μαρκιόνε είπε: "Ο Έκλεστον ξέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για πάντα. Πιθανόν το μέλλον του είναι συνδεδεμένο με το μέλλον της FOM. Η πραγματική πρόκληση που έχει μπροστά του ο Μπέρνι είναι να οργανώσει αυτό το βήμα. Πρέπει να δημιουργήσει ένα σύστημα όπου οι αρμοδιότητες και η λειτουργία θα έχουν διαφορετική διάρθρωση. Εμείς έχουν την ευθύνη να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός συστήματος διοίκησης που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια της F1 σε συνεργασία με τη FIA και τη FOM. Πρέπει να εμπνευστούμε και να διατηρήσουμε την ικανότητα του Έκλεστον να εξελίσσει το σπορ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό.  Ο Μπέρνι έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα αλλά είναι πολύ καλός τύπος και έχει απίστευτη δύναμη. Δεν ξέρω τι θα κάνω εγώ όταν φτάσω στην ηλικία του. Όσα έκανε τα τελευταία 10 χρόνια είναι απίστευτα και είναι ακόμη εδώ. Τώρα πρέπει να κάνει στην άκρη και ταυτόχρονα να διασφαλίσει το μέλλον της F1. Το θέμα της ηλικίας του είναι σημαντικό πρέπει ν' αναρωτηθούμε αν έχουμε απήχηση στους νέους ανθρώπους. Το άθλημα έχει μεγάλη δυναμική που ακόμη δεν την αξιοποιούμε. Πρέπει να το κάνουμε πιο διασκεδαστικό, αν είναι προβλέψιμο καταντά βαρετό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το καταστήσουμε πιο απρόβλεπτο ώστε να μην μπορεί κανείς να προβλέψει το αποτέλεσμα".



Φωτογραφία από το περσινό Ιταλικό GP, ο Μπέρνι Έκλεστον ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Η Ferrari δε θέλει να αιφνιδιαστεί ενόψει 2017 με αλλαγές στους κανονισμούς
που θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τη μεγάλη επένδυση που έχει κάνει σε υβριδική τεχνολογία. Επίσης δε θέλει να υποχρεωθεί να πουλάει φθηνά τη μονάδα ισχύος που κατασκευάζει σε μικρότερες ομάδες χάνοντας χρήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης