Μαρκιόνε: Η Ferrari μπορεί να προβληθεί και εκτός F1!

Μαρκιόνε: Η Ferrari μπορεί να προβληθεί και εκτός F1!

Ο διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ Fiat - Chrysler  Σέρτζιο Μαρκιόνε στο πλαίσιο μιας γενικευμένης συζήτησης για το μέλλον του Ιταλικού GP στη F1 αλλά και της Ferrari έδωσε μια συγκεκριμένη οπτική για την Ιταλική εταιρεία.

Μαρκιόνε: Η Ferrari μπορεί να προβληθεί και εκτός F1!
Σύμφωνα με τον 64χρονο Ιταλό Καναδό μάνατζερ η Scuderia μπορεί πολύ εύκολο να εξασφαλίσει προβολή εκτός F1 αν αποφασιστεί η αποχώρησή της από εκεί.

Οι κατασκευαστές μονάδων ισχύος έχουν επενδύσει μεγάλα κεφάλαια
Κλείσιμο
στην υβριδική τεχνολογία και σίγουρα δεν θέλουν μια αλλαγή στους κανονισμούς που θα έθετε στο περιθώριο της επένδυσής τους. Ferrari, Mercedes, Renault είναι προβληματισμένες καθώς μετά την τελευταία ολομέλεια της FIA,δόθηκε αυξημένη εξουσία στον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Μπέρνι Έκλεστον και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ζαν Τοντ ώστε να προχωρήσουν σε αποφάσεις κλειδιά για το μέλλον της F1. Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από δυο χρόνια στην υβριδική εποχή όπου οι Mercedes έχουν κερδίσει 32 από τους 38 αγώνες βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς παγκοσμίως η απήχησή της έχει μειωθεί.



Μιλώντας σχετικά ο Μαρκιόνε τόνισε: " Η Ferrari μπορεί να βρει άλλους τρόπους να δείξει την ικανότητά της ν' αγωνίζεται και να κερδίζει. Αυτό είναι εύκολο. Αυτό βέβαια είναι κρίμα κανείς δε θέλει να δει τη Ferrari να φεύγει από τη F1. Σίγουρα μια έξοδος της Ferrari από τη F1 θα οδηγούσε και σε μεγάλες αλλαγές δεν θα ήταν το ίδιο. Κανείς δε θα ενδιαφέρονταν για τη F1 αν έλειπε η Ferrari, ακόμη και η Mercedes. Όλοι βρίσκονται εκεί για να μας ανταγωνιστούν. Είμαστε σε συμφωνία με Mercedes και Renault.  Ξοδεύουμε εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο και δεν είναι εύκολο να κατασκευάσουμε μονάδες ισχύος που θα κοστίζουν λιγότερο. Κατανοούμε πως αυτό είναι σημαντικό για την βιωσιμότητα των μικρότερων ομάδων. Τρέχουμε σε κάθε αγώνα με στόχο να μάθουμε και να βελτιωθούμε και αυτό που προτείνεται τώρα διαφέρει. Αν  η F1 γίνει όπως τα Nascar στην Αμερική δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Έχουμε ένα τεχνικό πλεονέκτημα όταν κάνουμε δοκιμές στην πίστα και χρησιμοποιούμε τις μονάδες ισχύος εκεί. Κατανοώ πλήρως τα προβλήματα που έχουν οι άλλες ομάδες αλλά είναι θέμα της FOM η επίλυση".



Οι κατασκευαστές μονάδος ισχύος φοβούνται πως οι Έκλεστον Τοντ
μπορεί να επιβάλουν κανονισμούς ενάντια στην εξέλιξη ή με αντίκτυπο στο κόστος. Ο Μαρκιόνε εμμέσως τονίζει την δυνατότητα της Ferrari να φύγει από τη F1, ώστε να οδηγήσει τα πράγματα προς το συμφέρον της εταιρείας του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης