PICK 2014: Πάνω από πέντε γίνεται θεσμός!

PICK 2014: Πάνω από πέντε γίνεται θεσμός!

Διεξήχθη χτες στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Πάτρας η κεντρική συνέντευξη Τύπου ενόψει του 6ου Patras International Circuit for Kart που είναι προγραμματισμένο για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη (27-28/9) στους δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

PICK 2014: Πάνω από πέντε γίνεται θεσμός!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Ανδρέας Κατσανιώτης Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Θεοχάρης Μασσαράς Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Κωνσταντίνος Πλατυκώστας Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Πλάτωνας Μαρλαφέκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Δημήτρης Μιχελακάκης Πρόεδρος ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) & υπεύθυνος για το Καρτ Ελλάδος, Ανδρέας Παντελής Πρόεδρος ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), Νίκος Ντζελέπης Πρόεδρος ΕΛΙΑ (Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου), δημοσιογράφοι, παράγοντες από το χώρο του καρτ, καρτίστες και ξεχωριστά μέλη της Αχαϊκής κοινωνίας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Ρούλα Στίγκα η οποία μετά το πρώτο καλωσόρισμα έδωσε το λόγο στον Ανδρέα Κατσανιώτη: " Το PICK είναι μια εκδήλωση εξωστρέφειας που προβάλλει την ταυτότητα της Πάτρας, αρέσει στους κατοίκους της και είναι ανάλογης δυναμικής με το καρναβάλι".

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος συμπλήρωσε:
Κλείσιμο
"Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι το PICK προσφέρει στους Πατρινούς ελεύθερη πρόσβαση χωρίς εισιτήριο σε θέαμα υψηλού επιπέδου. Η τηλεοπτική κάλυψη μέσω της NOVA έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να δουν τι γίνεται στο PICK και αυτό εκτιμούμε πως θα φέρει περισσότερους τουρίστες που θα θέλουν να ζήσουν την εμπειρία στην Πάτρα. Επίσης καταγράφεται ήδη στα πέντε χρόνια οργάνωσης του PICK μια δυναμική ενασχόλησης των νέων με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και το καρτ".



Ο οδηγός αγώνων Μίκης Καλογηράτος (διακρίνεται δεξιά δίπλα στον Κ. Πλατυκώστα του ΟΛΠΑ) περιέγραψε έναν γύρο από on board camera και ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας συμπλήρωσε:
"Φέτος σε συνεργασία με δυο μεγάλους διεθνείς tour operator έχουμε εξασφαλίσει την παρουσία χιλιάδων εκδρομέων απ όλο τον κόσμο που θα έρθουν να δουν τους αγώνες στην Πάτρα".

Αξίζει να τονιστεί η παρουσία του προέδρου της ΟΜΑΕ, Δημήτρη Μιχελακάκη
λίγες μέρες μετά την τροποποίηση του άρθρου 49 που δίνει πλέον την θεσμική νομιμοποίηση στην ΟΜΑΕ να οργανώσει αγώνες σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές: " Η Πάτρα ηγείται στο χώρο του καρτ και το PICK έχει περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο αγώνα. Όσο ανεβαίνει το σπορ τόσο μειώνεται ο δείκτης των τροχαίων αλλά και το αντίστροφο. Είναι δύσκολο να μετρηθεί πόσες ζωές σώθηκαν λόγω του PICK και της παιδείας που καλλιεργείται στους νέους". 

Το 6o PICK θα διεξαχθεί στους δρόμους της Πάτρας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη 27&28/9. Πρόκειται για έναν μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έγινε θεσμός και σε μεγάλο βαθμό εδραιώθηκε μέσα στην οικονομική κρίση η οποία  επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική κοινωνία. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι τοπικές αρχές και φυσικά οι οργανωμένοι φορείς οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το πολυεπίπεδο γεγονός από τον πρώτο χρόνο της διεξαγωγής του.

Το PICK αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στο ημερολόγιο με τα σημαντικότερα αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα της Δυτικής Ελλάδας.  Από την πλευρά τους οι διοργανωτές φροντίζουν κάθε χρόνο να αναβαθμίσουν το θεσμό μέσα από παράλληλες δράσεις και γεγονότα, ικανά να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.



Διακρίνονται από αριστερά στο φουαγιέ του Επιμελητηρίου: Δημήτρης Μιχελακάκης πρόεδρος ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) & υπεύθυνος για το Καρτ Ελλάδος, Πλάτων Μαρλαφέκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας, ο υπογράφων ανάμεσα στα PICK girls, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Γεωργιάδης και η παρουσιάστρια Ρούλα Στίγκα.


Σημαντική η τηλεοπτική κάλυψη από τη NOVA
πέρυσι το PICK μεταδόθηκε απευθείας και στη συνέχεια άλλες 5 φορές σε μαγνητοσκόπηση. Η NOVA θα καλύψει και φέτος το PICK. Στη διοργάνωση του 2013 έλαβαν μέρος 60 οδηγοί, 10 ομάδες, 40 τεχνικοί και μηχανικοί, περίπου 80 άτομα του ΑΟΠ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ενώ άλλα 30 άτομα από τους διοργανωτές εργάστηκαν σκληρά . Τη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάλυψαν 46 εκπρόσωποι ΜΜΕ, μεταφέροντας όσα έγιναν στην Πάτρα. Τα τελευταία χρόνια η Πάτρα έχει το προνόμιο να διοργανώνει τον μοναδικό αγώνα του είδους πανευρωπαϊκά. Η διαδροµή των 920 µέτρων διασχίζει τους κεντρικότερους άξονες της Πάτρας: Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος, Πατρέως, Κορίνθου, Αγίου Νικολάου.

Η χάραξη της διαδροµής εξασφαλίζει στους φίλους του µηχανοκίνητου αθλητισµού πολλά σηµεία εξαιρετικής θέασης, και στα Μ.Μ.Ε. την αυθόρµητη και απόλυτα πετυχηµένη ειδησεογραφική κάλυψη. Το PICK δίνει τη δυνατότητα για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τόσο στη προώθηση όσο και στη προβολή του αγώνα αλλά και των χορηγών – διαφημιζόμενων και υποστηρικτών της. Η διαφημιστική καμπάνια θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα κορυφωθεί την τελευταία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των αγώνων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης