Δίλημμα: Τα άλογα της βενζίνης ή την οικονομία του diesel

Δίλημμα: Τα άλογα της βενζίνης ή την οικονομία του diesel

Η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πριν από δύο περίπου χρόνια εκτόξευσε τις πωλήσεις των ντίζελ αυτοκινήτων και διαφοροποίησε την αναλογία στις ταξινομήσεις...

Η Volvo βάζει διλήμματα...
Τα κύρια χαρακτηριστικά τους, η υψηλή ροπή και η χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με τη φθηνότερη τιμή του πετρελαίου, αποτέλεσαν ισχυρό δέλεαρ για μεγάλη μερίδα των αγοραστών. Ανάμεσα στα μοντέλα που κυριάρχησαν στην κατηγορία τους στη «νέα εποχή» της αγοράς ήταν και τα Volvo S60 και V60, που στη ντίζελ έκδοση D2 των 1.600cc βρέθηκαν στην κορυφή των πωλήσεων.

Παρόλη την αυξημένη δημοφιλία των ντίζελ εκδόσεων των μοντέλων, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα του κοινού που συνεχίζει να προτιμά τη βενζίνη ως καύσιμο. Κυρίαρχη θέση ανάμεσα στα κριτήρια της συγκεκριμένης επιλογής κατέχει η μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ο δυναμισμός και τα σπορ χαρακτηριστικά που αυτή συνεπάγεται κατά την οδήγηση. Έχοντας κατά νου αυτούς ακριβώς τους καταναλωτές που συνεχίζουν να προτιμούν τη βενζίνη, η Volvo παρουσιάζει την πιο ισχυρή έκδοση στην premium μεσαία κατηγορία.

Κλείσιμο
Χωρίς επιπλέον χρέωση, αυξάνει την ιπποδύναμη της βενζινοκίνητης έκδοσης Τ4 των 1.600cc από 180 σε 200 PS, με την εγκατάσταση του εργοστασιακού πακέτου αναβάθμισης ισχύος της Polestar!

Παράλληλα, εξισώνει τις τιμές των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων, προσφέροντας δίλημμα στον υποψήφιο αγοραστή του S60 που πλέον καλείται να επιλέξει: τη ντίζελ έκδοση D2 των 115 αλόγων με εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση (3,9lt/100km) ή τη βενζινοκίνητη έκδοση Τ4 με 200 ίππους πλέονq Και για τις δύο εκδόσεις η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι ίδια, 24.900€, με το όφελος απόσυρσης να συμπεριλαμβάνεται.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης