Αλλάζουν σελίδα στη Ferrari!

Αλλάζουν σελίδα στη Ferrari!

Ο Ιταλός πρόεδρος της ομάδας Λούκα ντι Μοντεζέμολο φέρεται αποφασισμένος να εξαλείψει τα φαινόμενα γραφειοκρατίας στη Scuderia και να εκσυγχρονίσει τη δομή και λειτουργία της ομάδας με βάση τα σημερινά πρότυπα της F1.

Αλλάζουν σελίδα στη Ferrari!
Ο Μοντεζέμολο την προηγούμενη εβδομάδα έκλεψε τις εντυπώσεις κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του Στέφανο Ντομενικάλι από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή και τοποθετώντας στη θέση του έναν ικανό μάνατζερ αλλά άσχετο από F1, το Μάρκο Ματιάτσι.
Ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari πέτυχε την αποστολή του στην επανατοποθέτηση της φίρμας στη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ. Αυτό καταδεικνύει την ικανότητά του αλά δεν εξασφαλίζει την επιτυχία του στη F1.

Κλείσιμο
Ο Μοντεζέμολο τώρα με αιχμή του δόρατος το Ματιάτσι θέλει ν' αλλάξει
τη δομή της Ferrari. Θέλει ν' άρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ώστε η λειτουργία των επιμέρους τμημάτων στο Μαρανέλο να γίνει πιο αποτελεσματική. Απαρχή των αλλαγών είναι ο περιορισμός των συμβούλων που υπήρχαν στην ομάδα αλλά και η επικέντρωση των προσπαθειών σε τομείς που είναι βέβαιο ότι μπορεί να συνεισφέρουν σημαντικά σε απόδοση.

Ο Ιταλός πρόεδρος απαίτησε επιτάχυνση του προγράμματος αναβαθμίσεων του μονοθεσίου
, αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι εξωτερικοί προμηθευτές να πιέζονται για να παραδώσουν νωρίτερα εξαρτήματα. Η σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari αναφέρει: "Στόχος όλων αυτών των αλλαγών είναι να μπορεί η Ferrari να αντιδράσει ταχύτερα, να αξιοποιεί καλύτερα όσες πληροφορίες δίνουν οι οδηγοί στον προσομοιωτή και όλα αυτά να φτάνουν έγκαιρα στην πίστα".

Από την πλευρά του ο Μάρκο Ματιάτσι μετά το Κινέζικο GP σημείωσε:
"Θα συζητήσω με το πρόεδρο το τι χρειάζεται να γίνει. Θα πάρουμε αν χρειαστεί ακόμη και νέα στελέχη αλλά όχι απλά για να πάρουμε. Μόνο αν υπάρχει κάποιος που θα κάνει τη διαφορά για την ομάδα μας. Η Ferrari είναι μια ομάδα με υψηλότατο επίπεδο και η φιλοσοφία μας προστάζει να γίνει ότι είναι απαραίτητο".



Κλειδί στην όλη υπόθεση είναι η αλλαγή νοοτροπίας στο Μαρανέλο. Αν ο Ματιάτσι αφεθεί να κάνει τις αλλαγές που θέλει πιθανόν αυτό να επιτευχθεί.   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης