Η Lamborghini πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση

Η Lamborghini πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση

Η Lamborghini δείχνει βέβαιη ως προς την ηλεκτροκίνηση, χωρίς βέβαια να θυσιάσει τον οδηγικό χαρακτήρα των μοντέλων της.

231120112859_CAR073_LAMBORGHINI-60-OK-22

Προχωρώντας στα νέα δεδομένα της εποχής, τα οποία επικεντρώνονται στον εξηλεκτρισμό της γκάμας, η Lamborghini βρίσκεται σε μία φάση επαναπροσδιορισμού της στάσης της απέναντι σε αυτή τη νέα τάση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Stephan Winkelmann σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πληροφορίες για το πως θα προσεγγίσει η Lamborghini τα νέα δεδομένα χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα και φυσικά την κληρονομιά της.

Ενώ οι λεπτομέρειες που αφορούν ορισμένα μοντέλα παραμένουν αδιευκρίνιστες, η ηλεκτρική γκάμα της Lamborghini στοχεύει να διατηρήσει την βασική φιλοσοφία της εταιρείας, ενώ παράλληλα να αγκαλιάσει την τεχνολογία αιχμής.

Ο Winkelmann τονίζει ότι από μόνη της η μεγάλη ισχύς των ηλεκτροκινητήρων δεν θα καθορίσει αυτά τα μοντέλα. Aντίθετα, οι μηχανικοί θα εστιάσουν στην ξεχωριστή οδηγική εμπειρία, έναν τομέα που γνωρίζουν πολύ καλά.

Με ισχύ που πιθανότατα να ξεπερνά τους 1.300 ίππους, η μελλοντική ηλεκτρική Lamborghini θα είναι προφανώς σε άλλο επίπεδο από τα σημερινά συμβατικής τεχνολογίας μοτέρ, όμως το μυστικό δεν βρίσκεται μόνο στους αριθμούς, καθώς ο Winkelmann τονίζει ότι η συναισθηματική σύνδεση είναι υψίστης σημασίας.

Στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρει την έξαψη και το πάθος της οδήγησης μιας Lamborghini αυτούσια και στα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Παρά την αναπόφευκτη αύξηση του βάρους, οι μηχανικοί της Lamborghini διερευνούν καινοτόμες λύσεις, αξιοποιώντας το λογισμικό και τις προηγμένες τεχνολογίες κίνησης για τη βελτιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης.

Αναγνωρίζοντας τις μελλοντικές προκλήσεις, ο Winkelmann θέτει μια φιλόδοξη ατζέντα για το ηλεκτρικό μέλλον της Lamborghini, απαιτώντας μια ισορροπία μεταξύ επιτάχυνσης, τελικής ταχύτητας και αυτονομίας.

Ήδη αυτή την εποχή δοκιμάζονται αρκετά πρωτότυπα και τεχνολογίες για το ηλεκτρικό μοντέλο της Lamborghini, με τους ανθρώπους της εταιρείας από την Sant’Agata Bolognese να υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες, χωρίς πολλές από τις ιδιοτροπίες που φέρνει μαζί της η ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης