Ως περιπολικό η Alfa Romeo Tonale

Ως περιπολικό η Alfa Romeo Tonale

Η ιταλική αστυνομία εμπλούτισε τον στόλο της με τη νέα Alfa Romeo Tonale.

231201112614_Alfa-Romeo-Tonale-police-Pantera

Το μικρό SUV της Alfa Romeo, η γνωστή μας Tonale δείχνει έτοιμη να υπερασπιστεί τους νόμους του Ιταλικού συντάγματος, καθώς δέχθηκε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, όπως τα έξτρα φώτα και την σειρήνα, πλαισιώνοντας την κρατική αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Οι Ιταλοί έχουν ξαναχρησιμοποιήσει την Tonale για χρήση ένοπλων δυνάμεων, αλλά για το ξεχωριστό αστυνομικό σώμα των Carabinieri που διοικείται από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας. Αυτή τη φορά όμως, το SUV της Alfa Romeo καλείται να καλύψει χρέη κρατικής αστυνόμευσης.

Συνολικά, 850 μονάδες του ιταλικού μοντέλου διανεμήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας. Κάθε μία Tonale από αυτές διαθέτει τον υβριδικό κινητήρα 1,5 λίτρων που υπάρχει και στο μοντέλο παραγωγής που διατίθεται στο ευρύ κοινό. Το υβριδικό σύστημα αποδίδει 161 ίππους και η κίνηση έρχεται από τους εμπρός τροχούς.

Αυτή η έκδοση της Tonale κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 9 δευτερόλεπτα και είναι γενικότερα ιδανική για αστική μετακίνηση. 

Τα στοιχεία που διαφοροποιούν την συγκεκριμένη έκδοση, είναι μία σειρά από εύχρηστα γκάτζετ και λειτουργίες, τα οποία βοηθούν τους αστυνομικούς στην δουλειά τους.

Για παράδειγμα, το περιπολικό Alfa Romeo Tonale έχει αλεξίσφαιρα τζάμια, μπλε φώτα στο ρύγχος του προφυλακτήρα, σειρήνα και φώτα αστυνομίας στην οροφή και σύστημα ασύρματου για επικοινωνία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης