Αυτό είναι το νέο Suzuki Swift

Αυτό είναι το νέο Suzuki Swift

Λίγο μετά την πρώτη γεύση στην έκθεση του Τόκιο η Suzuki προχώρησε στην επίσημη πρεμιέρα της νέας γενιάς του Swift στην Ιαπωνία

Suzuki_Swift_new
To νέο Swift διατηρεί τον χαρακτήρα που έχει διαμορφωθεί από τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου για δεκαετίες τώρα. Τα στελέχη της Suzuki επέλεξαν να διατηρήσουν την «παλιά σχολή» στη supermini κατηγορία αναφορικά με τις διαστάσεις του. Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, το καινούργιο Swift βασίζεται στην πλατφόρμα «Ηeartect» και παραμένει μικρότερο από τα τέσσερα μέτρα με μήκος.
Συγκεκριμένα, αυτό φτάνει τα 3.860 χλστμ., το πλάτος του τα 1.695 χλστμ. και το ύψος του αμαξώματός του τα 1.500 χλστμ. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.450 χλστμ.
Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, το νέο μοντέλο διατηρεί και τη γενικότερη φιλοσοφία σχεδίασης. Τα καινούργια στοιχεία του είναι η μάσκα, τα φώτα LED εμπρός και πίσω και η πιο «αιχμηρή» μορφή τού προφίλ του. Το αμάξωμά του θα διατίθεται σε εννέα χρώματα και σε τέσσερις διαφορετικές επιλογές διχρωμίας.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη Suzuki, οι εκδόσεις του νέου Swift με το νέο σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης στον κινητήρα θα έχουν ασημί απόχρωσης προσθήκες στην γρίλια και στον εμπρός προφυλακτήρα και την ένδειξη «Hybrid» στο πίσω μέρος.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το καινούργιο Swift θα είναι διαθέσιμο στην ιαπωνική αγορά με τον νέο βενζινοκινητήρα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία τόσο σε απλή όσο και σε ήπια υβριδική έκδοση.
Το τρικύλινδρο μοτέρ έχει την κωδική ονομασία «Z12E» και η χωρητικότητά του είναι 1,2 λίτρα. Η Suzuki δεν ανακοίνωσε ακόμα στοιχεία για την απόδοσή του ή για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, παρά μόνο ότι θα είναι πιο οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου και με μικρότερες εκπομπές ρύπων από το υπάρχον σύνολο.
Στην Ιαπωνία, το νέο supermini μοντέλο θα διατίθεται με το καινούργιο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (CVT) το οποίο είναι μικρότερο σε διαστάσεις και βάρος. Επίσης, εκεί το νέο Swift θα διατίθεται και σε τετρακίνητη εκδοχή, πέραν της εμπροστοκίνητης.
Στην Ευρώπη, θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο και ο κινητήρας του θα είναι προσαρμοσμένος στην ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας του περιβάλλοντος. Πάντως, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η Suzuki θα διαθέτει στη Γηραιά Ήπειρο την έκδοση Sport του νέου μοντέλου ή όχι.
Το επίπεδο εξοπλισμού θα είναι βελτιωμένο. Στο ταμπλό υπάρχει οθόνη έγχρωμη οθόνη αφής εννέα ιντσών, η ποιότητα των υλικών είναι καλύτερη από πριν, τα χειριστήρια και η αντίστοιχη οθόνη του συστήματος κλιματισμού είναι στη βάση της κονσόλας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης