H Toyota εξελίσσει την κορυφαία Supra GRMN

H Toyota εξελίσσει την κορυφαία Supra GRMN

Η καινούρια έκδοση της Toyota Supra αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025 και θα είναι προσανατολισμένη στους «θερμόαιμους» οδηγούς.

231026115019_toyota_supra_gt4_100_edition

Όπως όλα δείχνουν, η Toyota αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να καταργήσει το κουπέ μοντέλο της, Supra, με την τελευταία έκδοσή της, η οποία θα κάνει πιθανότατα την εμφάνισή της το 2025, να διαθέτει άκρως εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Ήδη η Toyota GRNM Supra βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην «Πράσινη Κόλαση» του Nordschleife Nurburgring για τις απαραίτητες δοκιμές, ενώ φήμες αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση να διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αυτή η πληροφορία έρχεται ως έκπληξη, αφού βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα αυτόματα έχουν κατακλύσει την αγορά. Η Toyota όπως γνωρίζουμε όμως, ξεχωρίζει και οι αγοραστές ανταποκρίνονται θετικά σε αυτό. Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως η GR Supra λανσαρίστηκε τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο, έπειτα από έκκληση των απανταχού petrolheads.

Το κοινό ανταποκρίθηκε σε αυτή την απόφαση, με το 50% σχεδόν να επιλέγει τον χειροκίνητο επιλογέα και τα τρία πεντάλ. Αν η Toyota βασιστεί στη GR Supra, τότε και η GRNM αναμένεται να διαθέτει 6άρι κιβώτιο, την ώρα που το υπάρχον μοντέλο διαθέτει αυτόματο 8 σχέσεων.

Στις δοκιμές του Nurburgring φάνηκε οι αλλαγές μεταξύ των σχέσεων να είναι λίγο πιο αργές, γεγονός που παραπέμπει σε χειροκίνητο σασμάν, όμως δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει σε ποιο πρόγραμμα οδήγησης βρισκόταν το αυτοκίνητο.

Ο κινητήρας της Toyota Supra GRMN αναμένεται να είναι ο εξακύλινδρος, τρίλιτρος (S58) της BMW που μετά από τις απαραίτητες αναβαθμίσεις θα αποδίδει κοντά στους 550 ίππους. Προς το παρόν η Toyota ακόμα δεν έχει αποκαλύψει κάτι σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας έκδοσης της Supra.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης