Το πρώτο ηλεκτρικό Suzuki πλησιάζει

Το πρώτο ηλεκτρικό Suzuki πλησιάζει

Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Suzuki και Toyota θα εστιάσει σε μεγάλο βαθμό και στην ηλεκτροκίνηση κάτι που φέρνει πιο κοντά το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Suzuki που προλογίζεται από το πρωτότυπο eVX

Suzuki_eVX__3_
Η παρουσίαση του πρωτότυπου eVX είναι μια σαφής πρώτη ένδειξη για τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Suzuki μπαίνοντας στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για ένα SUV όχημα το οποίο θα μπορούσε να προσθέσει στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας και μια ηλεκτρική επιλογή. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα σαφές είναι το αν το eVX προλογίζει ένα εντελώς νέο μοντέλο ή αν μας δείχνει την επόμενη γενιά ενός από τα τρέχοντα μοντέλα και φυσικά ποιου; Του Vitara ή του S-Cross; Όταν η Suzuki παρουσίασε το eVX ανακοίνωσε ότι το μήκος του είναι 4.300 χλστμ., το πλάτος του 1.800 χλστμ. και το ύψος του φτάνει τα 1.600 χλστμ. Οι συγκεκριμένες διαστάσεις είναι παραπλήσιες του S-Cross, συνεπώς η άμεση σκέψη είναι (το eVX) να πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του.
Όμως, τα στελέχη της Suzuki δεν το διευκρινίζουν, αντιθέτως αναφέρουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται και για την αντίστοιχη του Vitara (το οποίο είναι μικρότερο σε διαστάσεις από αυτές του πρωτότυπου. Πάντως, η εταιρεία θα παρουσιάσει στις 25 Οκτωβρίου το πρωτότυπο με την ανασχεδιασμένη μορφή του αμαξώματός του. Με την ευκαιρία, ο Θεόφιλους Τσιν, γνωστότερος με το ψευδώνυμο «Theottle» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιούργησε ψηφιακά εικόνες για το πώς θα μπορούσε να είναι.
Σε αυτές, μπορούμε να δούμε ότι οι θόλοι είναι πιο μεγάλοι και πιο έντονα διαμορφωμένοι και καλύπτονται από προστατευτικό πλαστικό. Έντονη όψη έχουν και οι προφυλακτήρες του.
Κλείσιμο
Τα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω, είναι LED και λεπτά, δίνοντας μια χαρακτηριστική όψη. Άλλα στοιχεία από τις εικόνες που δημιούργησε ο σχεδιαστής είναι οι τροχοί, οι πιο λεπτοί και μεγαλύτερης διάστασης εξωτερικοί καθρέφτες, η διχρωμία στο αμάξωμα και οι ασημένιας απόχρωσης προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, όπως και στο πλάι. Σύμφωνα με τη Suzuki, το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το eVX θα παρουσιαστεί εντός του 2025 και πιθανότατα θα είναι τετρακίνητο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης