Το ασταμάτητο τετράκυκλο της Suzuki

Το ασταμάτητο τετράκυκλο της Suzuki

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκυο η Suzuki αποκάλυψε ένα πρωτότυπο τετράκυκλο όχημα παντός εδάφους που θα μπορούσε να σκαρφαλώσει παντού

SUZUKI_MOQBA
Το Japan Mobility Show 2023 είναι προ των πυλών και ένας μεγάλος αριθμός εκθετών από τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν πώς οραματίζονται το μέλλον. Η Suzuki έχει ήδη ανακοινώσει τη γκάμα της. Εκτός από τα αυτοκίνητα, η ιαπωνική μάρκα θα παρουσιάσει επίσης μια σειρά από καινοτόμες ιδέες mobility, η πιο… τρελή από τις οποίες είναι το Modular Quad Based Architecture (MOQBA για συντομία). Πρόκειται για μια μοναδική συσκευή κινητικότητας, με τέσσερις τροχούς τοποθετημένους σε αρθρωτά πόδια, που μπορούν να σκαρφαλώσουν πάνω από εμπόδια. Το μικρό ηλεκτρικό όχημα δεν είναι ούτε μοτοσυκλέτα ούτε σκούτερ. Είναι ένας συνδυασμός ενός μικρού ATV και ενός τετραπλού ποδηλάτου, αλλά περισσότερο θυμίζει έναν… περιπατητή AT-AT από το Star Wars. Το MOQBA θα επέτρεπε στους αναβάτες όχι μόνο να κυκλοφορούν σε επίπεδες επιφάνειες, αλλά και να ανεβαίνουν σκάλες, διευκολύνοντας -μεταξύ άλλων- τις μετακινήσεις ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.
Ακριβώς όπως οι κανονικές μοτοσυκλέτες, το πρωτότυπο όχημα MOQBA έχει σέλα και τιμόνι, αλλά μέχρι εκεί, όσον αφορά τις ομοιότητες. Το πλαίσιο αυτής της συσκευής κινητικότητας συνδέεται με ένα ζεύγος αρθρωτών σιδηροτροχιών, καθεμία από τις οποίες είναι εξοπλισμένη με δύο αρθρωτά πόδια που καταλήγουν σε τροχούς. Αυτά τα πόδια θα βοηθήσουν το όχημα να αντιμετωπίσει απρόσκοπτα το ανώμαλο έδαφος και ακόμη και να σκαρφαλώσει πάνω από εμπόδια. Σύμφωνα με τη Suzuki, το βασικό πλαίσιο μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα εξαρτήματα για να δημιουργηθούν διαφορετικές παραλλαγές αμαξώματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης