Μία επετειακή έκδοση του VW Polo GTI

Μία επετειακή έκδοση του VW Polo GTI

H VW γιορτάζει τα 25 χρόνια του Polo GTI, δημιουργώντας μία ειδική έκδοση.

230517150322_VW-POLO-25-2

Η κορυφαία έκδοση του VW Polo, που φέρει τα διάσημα από το μεγαλύτερο Golf λογότυπα «GTI», ξεκίνησε την παραγωγή του το 1998 και έκτοτε έχει δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό.

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια παρουσίας του στους δρόμους και για αυτό τον λόγο αποκτά μία ειδική έκδοση, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 2.500 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, το Polo GTI Edition 25 που θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από την 1η Ιουνίου, θα εξακολουθεί να κινείται από τον 2.0 TSI κινητήρα που αποδίδει 204 ίππους και 320 Nm ροπής. Θα είναι παραδοσιακά προσθιοκίνητο και θα εφοδιάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Στο βασικό εξοπλισμό, η VW εξοπλίζει το Polo GTI Edition 25 με σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά. Υπάρχει επίσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, νέες ζάντες 18 ιντσών με γυαλιστερό φινίρισμα και μαύρα καλύμματα στους καθρέπτες και στην οροφή.

Εκτός από τα διακριτικά γραφικά του αμαξώματος και το λογότυπο «One of 2500» στο μαρσπιέ, η έκδοση Edition 25 είναι ουσιαστικά ίδια με το κανονικό Polo GTI.

Αυτή ίσως να είναι και η τελευταία γενιά του κορυφαίου Polo, μιας και η εφαρμογή του Euro 7 ίσως καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την επιβίωσή του. Ούτως ή άλλως όμως η εταιρεία επενδύει πλέον στα ηλεκτρικά και το ID.2 που θα εμφανιστεί το 2025 είναι πολύ πιθανόν να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά το Polo.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης