Η Alpine στοχεύει στην ηλεκτροκίνηση

Η Alpine στοχεύει στην ηλεκτροκίνηση

H ιστορική γαλλική φίρμα της Alpine πρόκειται να εμπλακεί ενεργά με την ηλεκτροκίνηση και με εντυπωσιακά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον CEO, Laurent Rossi. 

230119163030_Alpine-A110-E-ternite_I

Η πρόθεση της Alpine να δημιουργήσει καινούργια μοντέλα τα οποία να ξεφεύγουν από την κλασική A110 και να ανήκουν σε άλλες κατηγορίες έχει αρχίσει να εμφανίζεται πριν από περίπου μία τριετία.

Πλέον, το επόμενο επιχειρηματικό πλάνο της είναι η δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Alpine R5, η σπορ εκδοχή του νέου Renault 5 και το crossover GT X-Over, τα οποία αναμένονται να παρουσιαστούν μέσα στο 2024.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, η διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής καινούργιων μοντέλων δεν θα περιοριστεί σε αυτά τα δύο αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για δύο premium crossover/SUV οχήματα τα οποία θα αποτελούν και δύο άξιους αντιπάλους των Porsche Macan και Cayenne. Για τη δημιουργία των νέων μοντέλων της, η Alpine πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα που έχει χρησιμοποιηθεί στo ηλεκτρικό SUV της Lotus, Eletre. 

Όπως είναι γνωστό, οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει την συνεργασία τους για την από κοινού εξέλιξη μιας πλατφόρμας για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, τα δύο νέα μοντέλα αναμένεται να παρουσιαστούν το 2027 και το 2028, αντίστοιχα.

Πέραν της παραπάνω αρχιτεκτονικής πλαισίου, η Alpine ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει και την πλατφόρμα «CMF-EV» την οποία έχει δημιουργήσει η Nissan. O Rossi τόνισε ότι τα νέα μοντέλα της εταιρείας με έδρα τη Διέππη θα ξεχωρίζουν από τον χαρακτήρα τους και από τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης