Διαγωνισμός της Continental με οικολογικό πρόσημο

Διαγωνισμός της Continental με οικολογικό πρόσημο

Ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αειφορίας η Continental Ελαστικά διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο, με τίτλο Let’s Go Green.

Continental_diagonismos__2_
Στόχος του διαγωνισμού είναι να μας ευαισθητοποιήσει, σε θέματα που βοηθούν το περιβάλλον να παραμείνει βιώσιμο αλλά και να μας ενεργοποιήσει σε αειφόρες πρακτικές, όπως η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αλλά και η σωστή διαχείριση των πλαστικών, των καυσίμων, των απορριμμάτων, της τροφής, των ενδυμάτων και των χημικών προϊόντων.
Ο διαγωνισμός “Let’s Go Green”, τρέχει ήδη, μέσω της ιστοσελίδας conticontests.gr σε 3 ξεχωριστούς μήνες, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, και θα προσφέρει στους νικητές ελαστικά Continental και άλλα χρήσιμα sustainable δώρα, κάθε μήνα. Το κοινό καλείται να στείλει μια φωτογραφία ή ένα video που θα δείχνει τί κάνει στην καθημερινότητά του για να βοηθήσει τον πλανήτη να μείνει καθαρός και υγιής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Όμιλος Continental εργάζεται εντατικά, εδώ πολλά χρόνια, με το θέμα της αειφορίας, στον κλάδο των ελαστικών, πολύ ψηλά στην agenda του. Εμπειρογνώμονες και μηχανικοί συνεργάζονται στενά, στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, των δοκιμών και της παραγωγής, ώστε να κάνουν το ελαστικό του μέλλοντος, ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, κατά τα στάδια κατασκευής, χρήσης και ανακύκλωσής του.
Ορόσημο αειφορίας αποτελεί η υλοποίηση του project Taraxagum, που επικεντρώνεται στην απόκτηση εναλλακτικού φυσικού καουτσούκ από ρίζες πικραλίδας, μέσα από τη βιομηχανοποίηση της καλλιέργειας του φυτού αυτού, σε σημεία κοντά στις μονάδες παραγωγής ελαστικών (πχ Ευρώπη), καθώς η δυνατότητα για παραδοσιακή απόκτηση φυσικού καουτσούκ από καουτσοκόδεντρα, στις τροπικές περιοχές, σταδιακά φθίνει. Εκτός από το ελαστικό ποδηλάτου, Urban Taraxagum, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά, το καουτσούκ από πικραλίδα θα χρησιμοποιηθεί σύντομα μαζικά και για ελαστικά αυτοκινήτων και φορτηγών και ελαστικά για τον αγροτικό τομέα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης