Η Alfa Romeo ετοιμάζει εκπλήξεις

Η Alfa Romeo ετοιμάζει εκπλήξεις

Με την Tonale η Alfa Romeo άνοιξε την αυλαία μιας νέας εποχής στην οποία όλα δείχνουν πως θα είναι γεμάτη με ευχάριστες εκπλήξεις.

Alfa_Romeo_future11
Το μεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο που έχει ανακοινώσει η Alfa Romeo είναι εξαιρετικά φιλόδοξο και αν εν τέλει υλοποιηθεί χωρίς παρεκκλίσεις οι Αlfisti θα αρχίσουν να χαμογελούν για το σήμερα και όχι απλά να καμαρώνουν για το παρελθόν της εταιρείας.
Η Tonale έδειξε ότι στην Alfa Romeo δεν ξέχασαν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα, να κατασκευάζουν δηλαδή ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν αμέσως και προκαλούν έντονο συναίσθημα. Η επιχειρηματική υποτονικότητα που τη διέκρινε τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια άλλαξε (η Giulia και η Stelvio ήταν ικανές αλλά μόνον αυτές και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διατηρήσουν την εταιρεία στο προσκήνιο). Και η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί με έντονο ρυθμό, όπως θέλουν τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πρώτο εξάμηνο του 2023 αναμένεται να παρουσιαστεί το καινούργιο sports car της Alfa Romeo το οποίο το αναμένουν διακαώς οι φίλοι αυτής, ενδεχομένως και οι ανταγωνιστές της. Ο Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, έχει δηλώσει ότι το νέο μοντέλο θα τιμά την ιστορία της αναφορικά με τον σπορ χαρακτήρα του και επιβεβαίωσε ότι το αμάξωμά του θα παραπέμπει σε αυτό της θρυλικής 33 Stradale γεγονός που αυξάνει την ανυπομονησία.
Κλείσιμο

Αυτό είναι το πρώτο «χτύπημα» της Alfa Romeo στην καινούργια εμπορική πολιτική της. Το δεύτερο αφορά στην εξέλιξη και δημιουργία ενός καινούργιου πολυτελούς αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στη μεγάλη κατηγορία το οποίο θα προορίζεται για την αμερικανική αγορά, όπως και για την κινεζική. Ο Imparato, με δήλωσή του επιβεβαίωσε ότι έχει εγκριθεί το πρόγραμμα και ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2027.
Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το εάν θα πρόκειται για κάποιο SUV ή για ένα όχημα με αμάξωμα το οποίο θα είναι πεντάθυρο και θα παραπέμπει σε coupe, στο πίσω μέρος του. Το σίγουρο είναι ότι η Alfa Romeo θα είναι η πολυτελής σπορ εταιρεία στο πλαίσιο του Ομίλου Stellantis και όλοι αναμένουμε να δούμε εάν αυτή τη φορά θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή -αλλά και τη παγκόσμια αγορά- με τον τρόπο που της αξίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης