Πωλείται η Williams FW14 του Mansell

Πωλείται η Williams FW14 του Mansell

Ένα από τα πιο διάσημα μονοθέσια της Formula 1, η Williams FW14 του Nigel Mansell θα διατεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στο Μονακό στα μέσα Μαΐου σε τιμή μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Williams_FW14__3_
Ο Mansell οδήγησε πολλά αυτοκίνητα σε όλη την επιτυχημένη καριέρα του στην F1, αλλά η FW14 ήταν ίσως η πιο διάσημη. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση τη σεζόν του 1991, πίσω από τον Ayrton Senna, και κέρδισε νίκες σε αγώνες στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.
Tο μονοθέσιο που θα δημοπρατηθεί είναι αυτό με το οποίο ο Mansell μετέφερε τον Senna όταν η McLaren του Βραζιλιάνου έμεινε από καύσιμα στον τελευταίο γύρο του Βρετανικού GP το 1991. Μετά το τέλος της σεζόν του 1991, η Williams δώρισε το αυτοκίνητο στον Mansell και από τότε ήταν στη συλλογή του.

Οι εικόνες που δημοσίευσε ο οίκος δημοπρασιών δείχνει ότι το αυτοκίνητο διατηρεί τα ίδια χρώματα που είχε το 1991, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης χορηγίας Camel και με χρώματα το κίτρινο, μπλε και λευκό. Μεταξύ των βασικών χορηγών ήταν: η Canon, Labatt’s, Renault, Elf, Goodyear και Magneti Marelli.
Δυστυχώς, ο κινητήρας V10 της FW14 από τη Renault αφαιρέθηκε πριν παραδοθεί το αυτοκίνητο στον Mansell, πράγμα που σημαίνει πως το μονοθέσιο δεν είναι λειτουργικό αλλά ένα αναμφίβολα εντυπωσιακό έκθεμα για κάποια συλλογή ή μουσείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης