Με ουσιαστικές αναβαθμίσεις το Range Rover PHEV

Με ουσιαστικές αναβαθμίσεις το Range Rover PHEV

Μέσα στο 2023 η Jaguar Land Rover θα παρουσιάσει την αναβαθμισμένη έκδοση του Range Rover PHEV που θα διαθέτει μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, αυξάνοντας την προσφερόμενη ηλεκτρική αυτονομία του. 

220127103426_Range-Rover-PHEV-2023-1

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Range Rover θα μπορεί να διανύσει 113 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, σε σχέση με τα  100 χλμ. που είναι σήμερα.

«Το νέο Range Rover είναι το πιο επιθυμητό, ​​κομψό και ικανό πολυτελές SUV στον κόσμο», δήλωσε ο Nick Collins, εκτελεστικός διευθυντής προγραμματισμού οχημάτων της Jaguar Land Rover– προφανώς λόγω του γεγονότος ότι το configurator στο site της εταιρείας όπου μπορεί να διαμορφώνει κανείς το δικό του Range Rover, έχει χρησιμοποιηθεί από τις αρχές του 2021, περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές.

«Τα νέα αποδοτικά μας συστήματα μετάδοσης κίνησης Extended-Range Plug-in Hybrid Electric Vehicle αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με μια εξαιρετική ισορροπία απόδοσης, φινέτσας και αποδοτικότητας, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να ολοκληρώσουν ήσυχες διαδρομές με μηδενικές εκπομπές έως και 113 χιλιόμετρα» λέει ο Collins. Αυτή η εκτίμηση έγινε στον κύκλο δοκιμών WLTP και η Land Rover αναμένει ότι θα μεταφραστεί σε αυτονομία 88 χιλιομέτρων πραγματικής οδήγησης.
Κλείσιμο

Συνολικά, αυτό είναι μια αύξηση 13% σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες της και, σύμφωνα με την εταιρεία, θα πρέπει να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ολοκληρώσουν το 75% των διαδρομών τους μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, με την προϋπόθεση πως θα έχουν πάντα τη μπαταρία του αυτοκινήτου πλήρως φορτισμένη.

Το Range Rover που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με 440 ίππους (P440e) και με 510 ίππους (P510e), συνδυάζει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 38 kWh με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 143 ίππων (105 kW) και έναν 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης. Η έκδοση με τους 510 ίππους, μπορεί να σταματήσει το χρονόμετρο για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης