Συνάντηση Mercedes και Stellantis στο πεδίο των μπαταριών

Συνάντηση Mercedes και Stellantis στο πεδίο των μπαταριών

Η Mercedes-Benz και ο όμιλος Stellantis επέλεξαν την ίδια βρετανική εταιρία τεχνολογίας για την ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών solid-state για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Mercedes_Stellantis_battery
Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηλεκτροκίνηση αναμένεται να γίνει με την έναρξη της εμπορικής διάθεσης και χρήσης των μπαταριών νέας γενιάς με στερεό ηλεκτρολύτη που θα έχουν μικρότερες διαστάσεις και βάρος προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα.
Η βρετανική εταιρία Factorial Energy εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο χώρο και πρόσφατα ανακοινώθηκε η σύναψη συνεργασίας με την Mercedes, με στόχο την βελτιστοποίηση της τεχνολογίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέλιξης μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη, ώστε να ακολουθήσουν οι πιλοτικές δοκιμές το επόμενο έτος.
Το αφεντικό της Mercedes, Markus Schäfer, ανέφερε ότι η επένδυση θα ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιούνται περαιτέρω λεπτομέρειες.
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Factorial εξασφάλισε χρηματοδότηση και από τη Stellantis, την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.
Η Factorial υποστηρίζει πως έχει αναπτύξει στερεού τύπου μπαταρίας που εξασφαλίζουν 50% μεγαλύτερη αυτονομία συγκριτικά με την υφιστάμενη τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου, χωρίς να ξεφεύγει το κόστος εξέλιξής.
Μια τέτοια τεχνολογία θα αποτελούσε εξαιρετικά σημαντικό βήμα στο μελλοντικό πλάνο τόσο της Mercedes όσο και της Stellantis, καθώς και στις δύο περιπτώσεις έχει τεθεί ως στόχο ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης