Το αντίπαλο δέος της Tesla

Το αντίπαλο δέος της Tesla

Ένα ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο από την Κίνα με υπέρογκη ιπποδύναμη αλλά και αυτονομία.

Saloon-Jijialong-2
Η κινεζική Great Wall Motors, και συγκεκριμένα η Saloon, παρουσίασε ένα  πανίσχυρο σε επιδόσεις 4θυρο ηλεκτρικό coupe.

Αποκαλείται “Mecha Dragon” έχει μήκος 5,2 μ. και υιοθετεί ιδιαίτερη αισθητική, με πρωταγωνιστές χαμηλωμένο ρύγχος, έντονες ακμές και αιχμηρές γραμμές.

Εντυπωσιακό είναι το πίσω τμήμα με τα επιβλητικά φώτα που γεφυρώνονται από μια LED μπάρα, αλλά και τον πελώριο διαχύτη με τις κεντρικά τοποθετημένες διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική εικόνα, χωρίς, όμως, να διεκδικεί δάφνες σχεδιαστικής πρωτοτυπίας.



Η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από την Great Wall Motors και ενσωματώνει τέσσερις ηλεκροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 551 PS/750 Nm. Εκρηκτικές είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να αποτελεί υπόθεση μόλις 3,7 δευτερολέπτων.

Τα τέσσερα ηλεκτρομοτέρ αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 115 kWh, με αρχιτεκτονική φόρτισης έως 800V και αντοχή σε θερμοκρασίες έως και 1.000 . Ενδεικτικά, η αυτονομία φτάνει τα 802 χλμ. (!) και ο ανεφοδιασμός για τα μισά από αυτά απαιτεί μόλις 10 λεπτά… στην πρίζα.


Το Mecha Dragon της Saloon θα κατασκευαστεί αρχικά σε μόλις 101 μονάδες, με την τιμή εκάστης να ανέρχεται σε περίπου 68.000 ευρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης