Η Bosch προχωρά σε επένδυση για την κατασκευή ημιαγωγών

Η Bosch προχωρά σε επένδυση για την κατασκευή ημιαγωγών

Πλάνο επένδυσης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών ανακοίνωσε η Bosch προκειμένου να καλυφθεί μέρος του προβλήματος που έχει προκύψει με την τροφοδοσία των παραγωγικών γραμμών όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Bosch_Semiconductor
Στην περεταίρω ενίσχυση μιας νέας μονάδας παραγωγής ημιαγωγών θα προχωρήσει η Robert Bosch GmbH προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος τροφοδοσίας που έχει δημιουργηθεί στην παγκόσμια αγορά με αποτέλεσμα τις σοβαρές καθυστερήσεις στις γραμμές παραγωγής όλων των εταιριών.
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα επενδυθούν περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να δοθεί λύση στη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών που οδηγεί σε διακοπές την παραγωγή όλων των προϊόντων, από οχήματα μέχρι προσωπικούς υπολογιστές και ηλεκτρικά εργαλεία. Η επένδυση αυτή από την Bosch αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 και αφορά τόσο τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Γερμανία (Δρέσδη και Ρέτλινγκεν), όσο και αυτές που λειτουργούν στη Μαλαισία.

Το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου της εταιρείας στη Δρέσδη, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο και είχε ένα αρχικό κόστος επένδυσης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας και θα ενισχυθεί μέσα στο 2022, αυξάνοντας και τις θέσεις εργασίας της εταιρείας κατά 150 στη Γερμανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης