Πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί αερόσακοι από την Continental

Continental_airbagcontrolvalve

Στην έκθεση IAA Mobility η Continental θα παρουσιάσει τις νέες τεχνολογίες που αφορούν την ασφάλεια μεταξύ των οποίων και ένα σύστημα ταχύτερης ενεργοποίησης και πιο αποτελεσματικού ελέγχου των αερόσακων

Η Continental συμπληρώνει 40 χρόνια εξέλιξης συστημάτων ασφάλειας και ελέγχου της λειτουργίας των αερόσακων και η έκθεση σύγχρονης κινητικότητας IAA Mobility είναι η ευκαιρία για την παρουσίαση νέων τεχνολογιών που θα υποδεχτούμε στο άμεσο μέλλον.
Στο πλαίσιο των συστημάτων που θα παρουσιάσει η Continental είναι το Pre-Crash Safety Monitor το οποίο συνδυάζει την παρατήρηση των συνθηκών στο περιβάλλον που κινείται το αυτοκίνητο και αυτών που επικρατούν μέσα στην καμπίνα προκειμένου να προσαρμόσει την ενεργοποίηση των αερόσακων για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Επιπλέον όταν διαγνωστεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης μια νέα βαλβίδα ενεργοποίησης της Continental (που βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης ) θα επιτρέπει την ενεργοποίηση τους νωρίτερα ενώ θα έχει δυνατότητα πλήρωσης κάθε αερόσακου ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες που θα καθορίζουν οι συνθήκες για κάθε επιβάτη.

Ο ακριβέστερος έλεγχος του χρόνου ενεργοποίησης της λειτουργίας των αερόσακων θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητά τους σε κάθε επίπεδο καθώς δεν θα γίνει μόνο πιο έγκαιρη η εμπλοκή του αλλά θα αυξηθεί και η ικανότητα μείωσης των τραυματισμών των επιβατών. Για παράδειγμα ο αερόσακος θα ξεφουσκώνει ελαφρά ακριβώς την στιγμή της επαφής με τον επιβάτη και έτσι θα μειώνεται ο φαινόμενο της απότομης απόκρουσης.
Μια ακόμα νέα τεχνολογία της Continental που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα αφορά το σύστημα Battery Impact Detection το οποίο αξιοποιώντας κάποιους αισθητήρες επαφής ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας μετά από κάποια σύγκρουση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης