Προ των πυλών η Mercedes-Benz EQB

Προ των πυλών η Mercedes-Benz EQB

Η γκάμα των EV μοντέλων της Mercedes-Benz μεγαλώνει, με την προσθήκη της νέας EQB.

200511155845_MERCEDES_EQB_1000x600

Όπως όλα δείχνουν ο Γερμανός κατασκευαστής ποντάρει πολλά στην οικογένεια EQ, κάτι που το αποδεικνύει και εμπράκτως, καθώς μετά το SUV μοντέλο EQC, την EQA και το βαν EQV, σειρά έχει τώρα η EQB, η οποία είναι ουσιαστικά η ηλεκτρική έκδοση της GLB.


Ήδη τα πρωτότυπα καμουφλαρισμένα μοντέλα κάνουν τα απαραίτητα τεστ κάτω από ιδιαίτερα ακραίες θερμοκρασίες και οι πρώτες φωτογραφίες τους μας δίνουν μία πρώτη εικόνα που αφορά την εξωτερική σχεδίαση. Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε καταρχήν είναι οι περιορισμένες αλλαγές της EQB σε σχέση με την GLB, με την Mercedes-Benz να ακολουθεί το ίδιο πλάνο με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα EQ.

Πέραν της εμπρός μάσκας που θα διαθέτει για λόγους αεροδυναμικής μία κλειστή γρίλια και τους ενσωματωμένους προβολείς ή τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, το ηλεκτρικό crossover θα ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο της GLB. Αντίθετα η εικόνα του εσωτερικού της EQB θα είναι σαφώς διαφορετική, καθώς θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και δυνατότητα εκμάθησης, δηλαδή θα είναι σε θέση να σχεδιάσει την ταχύτερη διαδρομή με σημεία φόρτισης και μπορεί να προσαρμόζεται στις κυκλοφοριακές συνθήκες, ώστε να χαράξει την διαδρομή με την μικρότερη κατανάλωση ρεύματος ή αυτή με τους περισσότερους φορτιστές.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, η Mercedes-Benz EQB παρά το γεγονός ότι θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την GLB, εν τούτοις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εγκαταλειφθεί η ιδέα της επταθέσιας διάταξης, με σκοπό να υπάρχει χώρος για να τοποθετηθούν οι μπαταρίες. Επίσης, η ηλεκτρική αυτονομία που θα προσφέρει θα αγγίζει τα 500 χλμ., δίνοντάς της ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης