Ξεκίνησε η παραγωγή της Aston Martin DBX

Ξεκίνησε η παραγωγή της Aston Martin DBX

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Aston Martin ξεκινά καθώς η πρώτη DBX, το πρώτο SUV της βρετανικής εταιρίας, βγήκε από την γραμμή παραγωγής. 

aston_martin_dbx_100720_3
Για πολλούς μήνες η Aston Martin είχε φροντίσει με πολύ έξυπνο τρόπο να κρατά έντονο το ενδιαφέρον και να αναζωπυρώνει τις συζητήσεις γύρω από την DBX με φωτογραφίες αλλά και video από τη φάση δοκιμών της DBX. Πριν λίγο διάστημα είχε γίνει η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου και σήμερα η εταιρία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με την πρώτη DBX να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής. Η DBX είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της Aston Martin αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του St Athan στην Ουαλία και στο οποίο ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες ανακατασκευής από ένα απλό κτίριο του βρετανικού υπουργείου Άμυνας σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή καθώς οι άνθρωποι της Aston Martin δεν έχουν κρύψει την προσδοκία τους πως η DBX θα αποτελέσει ένα μοντέλο σταθμό στην ιστορία της εταιρίας όχι μόνο γιατί είναι το πρώτο του είδους του αλλά επειδή αναμένεται πως θα βοηθήσει σημαντικά την εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της. Μάλιστα προβλέπεται πως το 80% της παραγωγής θα εξάγεται και θα πωλείται σε Ασία και Αμερική.
Θυμίζουμε πως η DBX αποτελεί την προσπάθεια της Aston Martin να παντρέψει την χρηστικότητα ενός SUV με την πολυτέλεια που είναι συνώνυμη με το όνομα της εταιρίας αλλά και με επιδόσεις που θα βάλουν την DBX στις κορυφαίες προτάσεις των super-SUV. Καρδιά της αποτελεί ο 4.0λιτρος twin turbo V8 με την υπογραφή της AMG ο οποίος κινεί τόσο την Vantage όσο και της DB11. Η απόδοση φθάνει τους 550 ίππους οι οποίοι φθάνουν και στους τέσσερις τροχούς μέσω μιας προηγμένης τεχνολογικά τετρακίνησης και ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης