Η Bosch βελτιώνει την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών

Η Bosch βελτιώνει την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών

Ταχύτερη επικοινωνία για αναζήτηση βοήθειας θα προσφέρει το νέο ψηφιακό σύστημα ειδοποιήσεων για μοτοσυκλέτες που αναπτύσσει η Bosch.

bosch-help-connect-emergency-call-service-motorcycle-234543
Οι πιθανότητες πολύ σοβαρού τραυματισμού που θα απειλήσει ακόμα και τη ζωή είναι 20 φορές υψηλότερες για τους μοτοσικλετιστές σε σχέση με τους οδηγούς αυτοκινήτου. Αυτό ώθησε την Bosch να δημιουργήσει ένα νέο ψηφιακό σύστημα ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης το οποίο ονομάζει Help Connect.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας ομάδας μηχανικών με ειδικούς της Bosch που ασχολούνται με την ανάλυση των συνθηκών και των παραμέτρων των ατυχημάτων. Πρόκειται πρακτικά για έναν ψηφιακό φύλακα άγγελο, σύμφωνα με τον Harald Kroeger, μέλος του ΔΣ της Bosch.
Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν έξυπνο αλγόριθμο που είναι εγκατεστημένος στην κεντρική μονάδα ελέγχου της μηχανής. Ο αλγόριθμος συλλέγει στοιχεία σχετικά με την κίνηση της μηχανής όπως ταχύτητα, γωνία κλίσης κ.α. με ρυθμό 100 φορές / δευτερόλεπτο και μπορεί να υπολογίσει εάν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ή εάν η μηχανή έχει πέσει ενώ ήταν σταθμευμένη. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του συστήματος η Bosch προέβη σε πολλές αναπαραστάσεις ατυχημάτων προκειμένου να αναλυθούν όσο το δυνατό περισσότερα πιθανά σενάρια και να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος.

Εάν διαπιστωθεί ατύχημα η μονάδα του συστήματος μπορεί να μεταδώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό και την τοποθεσία του στο κέντρο βοήθειας της Bosch και από εκεί στις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης. Η Bosch υπολογίζει πως αυτό το σύστημα θα μειώσει πάρα πολύ τον χρόνο επέμβασης καθώς θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για το ατύχημα, κάτι που τώρα γίνεται από άλλους ανθρώπους που τυγχάνει να βρίσκονται κοντά στον τόπο του ατυχήματος. Σε αρχική φάση το Help Connect θα είναι διαθέσιμο για αναβάτες στη Γερμανία ενώ πολύ σύντομα τα κέντρα εξυπηρέτησης της Bosch στη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία θα μπορούν να υποστηρίξουν πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης