Η ατυχία της τύχης του Μαραθώνα!
spyros-pappas01

Σπύρος Παππάς

Η ατυχία της τύχης του Μαραθώνα!

Ζούμε σε έναν υπέροχο τόπο με τεράστια ιστορική κληρονομιά, τον Δήμο Μαραθώνος. Έναν Δήμο με ποικίλο και πανέμορφο φυσικό τοπίο που ελκύει χιλιάδες επισκέπτες, γιατί συνδυάζει τις ομορφιές του βουνού και της θάλασσας. Ζούμε όμως σε έναν Δήμο, όπου εδώ και πολλά χρόνια γίνονται λίγα και του λείπουν πολλά ! Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε τον τόπο μας – αυτόν τον χαρισματικό τόπο -να βαλτώνει, να μαραζώνει, να γίνεται ουραγός των εξελίξεων, αντί για οδηγός !

Ο Δήμος Μαραθώνος είχε και έχει όλες τις προϋποθέσεις να μεγαλουργήσει. Δυστυχώς όμως οι δυο προηγούμενες ανύπαρκτες Δημοτικές Αρχές δεν έκαναν απολύτως τίποτα γι’ αυτό. Στις τελευταίες εκλογές ο καθένας από εμάς έκανε την επιλογή του, ψηφίζοντας τη «νέα» Δημοτική Αρχή, που πίστευε ότι μπορούσε να αλλάξει πολλά, και να φέρει για τον τόπο µας μια νέα πνοή αισιοδοξίας, μια ελπίδα για το μέλλον, μακριά από τη μιζέρια, την κατήφεια και την απογοήτευση.

 

Η «νέα» Δημοτική Αρχή, με εμπειρότατα στελέχη στο ενεργητικό της, όφειλε να αφουγκραστεί την ανάγκη αυτή, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να προχωρήσει σε μια γενναία ανασυγκρότηση του Δήμου µε μικρά, μεγάλα και αναγκαία έργα, αλλά και τομές στις παρεχόμενες υπηρεσίες της.

 

Η γενική αίσθηση όμως των πολιτών του Δήμου Μαραθώνος είναι ότι, οι διακηρύξεις, οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις και αυτής της (εμπειρότατης) Δημοτικής Αρχής, για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, δεν υλοποιούνται ή υλοποιούνται στο ελάχιστο. Οι όποιες προσπάθειες γίνονται είναι σταγόνα στον ωκεανό… αφού Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή περί άλλων τυρβάζουν !

 

Δυστυχώς για όλους εμάς η «νέα» Δημοτική Αρχή Μαραθώνα, που λόγω εμπειρίας εμπιστευτήκαμε, αποδεικνύει καθημερινά, σύμφωνα και με τα λεγόμενα των ίδιων των ψηφοφόρων της, ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. Δεν μπορεί να πράξει ούτε τα αυτονόητα. Δεν μπορεί µε όραμα και µε πολιτική πειθώ να διεκδικήσει για το Δήμο κονδύλια και χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για να αλλάξουν μορφή οι πόλεις μας, οι γειτονιές µας… 


Χαρακτηριστική είναι η απάντηση ενός πολίτη για το μέχρι τώρα έργο της «νέας» Δημοτικής Αρχής : «Δεν έχει γίνει τίποτα... Περιμέναμε σχολεία σε καλύτερη κατάσταση και λειτουργία, περιμέναμε να φτιαχτούν οι δρόμοι ή καλύτερα οι λακκούβες που έχουμε, περιμέναμε φωτισμό των οδών, περιμέναμε κοπή χόρτων και μάζεμα μπαζών, περιμέναμε δίκτυο ομβρίων και αποχέτευσης... βλέπε τα έργα ΕΣΠΑ που ακόμα αναμένουν σχετικές μελέτες και φυσικά περιμέναμε να υπάρξει μια ειδική ομάδα που θα ασχολούνταν με την καταγραφή και την άμεση αντιμετώπιση όλων των προαναφερθέντων προβλημάτων της καθημερινότητάς μας. Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής αναφερθήκατε πολλές φορές στους λόγους σας στην απουσία και απραξία Ψινάκη... Καλό είναι η καμήλα να βλέπει και τη δική της καμπούρα πριν αναφερθεί στην καμπούρα των άλλων...».


Θα μπορούσαμε να γράψουμε και να πούμε πολλά και διάφορα για τα δημοτικά θέματα, έργα, οικονομικά, συντονισμό υπηρεσιών, καθημερινότητα…, αλλά ό,τι και να πει κανείς, ό,τι και να γράψει, ό,τι και να προτείνει, είναι δυστυχώς «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Οι άνθρωποι που διοικούν, σήμερα, δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και πολύ για τον Δήμο και την ευημερία του. Το αποδεικνύει η καθημερινότητα ! 

 

Στις επόμενες λοιπόν Δημοτικές Εκλογές (2023), όλοι εμείς οι πολίτες-ψηφοφόροι του Δήμου Μαραθώνος, πρέπει να σκεφτούμε καλά, να αναρωτηθούμε δυνατά και να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε ! 

 

Θέλουμε την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία ή την αδράνεια, την αλαζονεία, την ανικανότητα, την ανευθυνότητα… Αν λοιπόν θέλουμε πραγματικά την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία, πρέπει να αναζητήσουμε, να βρούμε και να στηρίξουμε μια ομάδα ανθρώπων, άξιων, ικανών... που ξέρουν, θέλουν, και μπορούν να βγάλουν το Δήμο από το τέλμα και τη μιζέρια που βρίσκεται τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια. Υπάρχουν όμως αυτοί οι άνθρωποι, θα πει κάποιος ; Ναι υπάρχουν !

 

Για να δώσουμε όμως χώρο σε αυτούς τους ανθρώπους να φέρουν την αλλαγή, πρέπει να αλλάξουμε εκλογική νοοτροπία. Πρέπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε. Γνωρίζουμε καλά ότι η κατάσταση αυτή δεν οδηγεί πουθενά, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με αυτούς τους ανθρώπους έχουμε οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι έχουμε πιάσει πάτο, δεν πάει παρακάτω. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να πούμε :

 

Φτάνει πια ! Όχι άλλη υποβάθμιση ! Όχι άλλη χαμένη πενταετία ! 

 

Και να στηρίξουμε όλοι μαζί μια πραγματική αλλαγή, γιατί δεν είναι δυνατόν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να θέλουμε πρόοδο, ανάπτυξη, ευημερία… και ταυτόχρονα να υποστηρίζουμε, να ψηφίζουμε και να εκλέγουμε ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων και των προσδοκιών ;

 

 

Υ.Γ. Εμπειρία είναι η γνώση και η δεξιότητα που αποκτάται μέσα από βιώματα με την πάροδο του χρόνου. Καμιά φορά όμως η εμπειρία είναι ο χειρότερος δάσκαλος… (Βλέπε Δήμος Μαραθώνος : Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος… με 20, 30, 40 χρόνια εμπειρίας, πιο είναι το αποτέλεσμα ;)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network