Ραμμοβαξεβάνηδες
georgio_d_andreou_blog

Γιώργος Δ. Ανδρέου

Ραμμοβαξεβάνηδες

Άντε πάλι. Μόλις στριμώχνεται ο Σύριζα στη γωνία, αντί για ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις, αντεπιτίθεται, για αντιπερισπασμό, με όπλο το πολυχρησιμοποιημένο, πολυφορεμένο και ξαναζεσταμένο θέμα των παρακολουθήσεων προσώπων από την ΕΥΠ

Αυτή τη φορά τον αντιπερισπασμό στις σακούλες με το μαύρο χρήμα που όδευαν στην Κουμουνδούρου από τα γραφεία του «κόκκινου εργολάβου» επίδοξου Συριζοκαναλάρχη, ανέλαβε προσωπικά ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εαρινή αντεπίθεση», σαν εκείνη των Ιταλών το Μάρτιο του 1941, που την απέκρουσαν δυναμικά οι Έλληνες και στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία,. Κινητοποίησε και το βαρύ πυροβολικό του. «Σήκωσε» το θέμα :
-Εμπλέκοντας στην προεκλογική τακτική του ευθέως και απροσχημάτιστα πλέον και την, υποτίθεται, Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και ειδικά τον πρόεδρό της τον κ. Ράμμο, δικό του άνθρωπο.
-Επισκεπτόμενος στη συνέχεια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
-Ασκώντας πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση με τις γνωστές κορώνες.

Ανέβασε τον πήχη και τη δημοσιότητα του θέματος, ανάγοντάς το σε θέμα δημοκρατίας, για να σηκωθεί κουρνιαχτός μήπως καλύψει τις σακούλες.
Είδαν και αποείδαν φαίνεται στο Σύριζα πως η υιοθέτηση των «απόρρητων» πληροφοριών που δημοσίευε ο εγκάθετός τους στη Νέα Αυριανή, δεν συγκινούσε τους πολίτες, που, λόγω ακριβώς της προέλευσής τους και της αφερεγγυότητας του διακινητή, αδιαφορούσαν και ήταν εξαιρετικά καχύποπτοι για τη σοβαρότητα και την αλήθεια τους.

Κλείσιμο
Αποφάσισαν έτσι να επιστρατεύσουν τις μεγάλες δυνάμεις, στις οποίες ενέταξαν και τον πρόεδρο της «Ανεξάρτητης» κατ’ όνομα Αρχής, τον πολύ κ. Ράμμο, που επελέγη το 2015, από την Κυβέρνησή τους, αντιπρόεδρος στο ΣτΕ και το 2019, λίγο πριν φύγει η Κυβέρνηση Σύριζα τον πρότειναν και έγινε πρόεδρος της ΑΔΑΕ με διακομματική συναίνεση των 4/5 των ψήφων της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο εν λόγω κ. Ράμμος, είτε επειδή ένοιωθε ότι χρωστούσε είτε από πολιτική φιλοδοξία, επέλεξε να προσδεθεί στο άρμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να συμπράξει, - να συναιρεθεί - με πρόσωπα αμφίβολης πορείας, καταθέτοντας την δική του διαδρομή στη δικαιοσύνη στο βωμό των κομματικών επιδιώξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε πρώτη φάση βγήκε με παρέμβασή του στην γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τώρα με τη συνάντηση και τις «αποδείξεις» που παρέδωσε στον κ. Τσίπρα. Ευθεία συμμετοχή, χέρι - χέρι με τη Νέα Αυριανή, στον προεκλογικό αγώνα του Σύριζα. Βραχίονας στον αντιπερισπασμό στις σακούλες με το μαύρο χρήμα.

(Ανθρώπινο να σκέφτηκε κάποια στιγμή πως η προεδρεία του στην ΑΑΔΕ λήγει στην διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης που θα εκλεγεί το 2023 και η ανανέωσή της θα εξαρτάται από την νέα κυβέρνηση, που αν είναι ο Σύριζα θα είναι σίγουρη. Εξ ίσου ανθρώπινη φιλοδοξία του για πολιτική καριέρα με την Αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι, γιατί όχι, και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τι περισσότερο είχε η νυν πρόεδρος ή ο άλλος ο γραφικός κάποια χρόνια πριν. «Ανθρώπινες» αδυναμίες, που όμως, επιεικώς, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο, αν δεν αμαυρώνουν το όνομα που κτίστηκε με προσπάθεια χρόνων. Μωραίνει κύριος.

Τη σχέση των «αποδείξεων» του κ. Ράμμου με τα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο. Τώρα, είπε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο στην ΑΑΔΕ, δεν μιλάμε με δημοσιεύματα μιλάμε με αποδείξεις διενέργειας, ΝΟΜΙΜΩΝ με υπογραφή του αρμόδιου Εισαγγελέα, παρακολουθήσεων. Το επιβεβαίωσε και στη Βουλή. Του έδωσε προφανώς, αυτό τουλάχιστον βγαίνει αβίαστα από τα λεγόμενά του, ο κ. Ράμμος στη συνάντησή τους, τις αποδείξεις όσων μέχρι χθες δεχόταν, υιοθετώντας δημοσιεύματα του κ. Βαξεβάνη. Θα δούμε βέβαια για τι είδους αποδείξεις μιλάει.

( Κάποιοι φαίνεται πιστεύουν πως η πλειοψηφία των νομοταγών πολιτών είναι αντίθετη ακόμα και στις νόμιμες παρακολουθήσεις και τον έλεγχο από το κράτος της παρανομίας σε όλα τα επίπεδα. Άλλο βέβαια πράγμα οι παράνομες από τα διάφορα παράκεντρα που δρουν διαχρονικά . Πιστεύουν πως οι παρακολουθήσεις και ειδικά οι νόμιμες μπορούν να «σκεπάσουν» τις δωροδοκίες και τις σακούλες με τα μαύρα).

Εν προκειμένω όμως, πέρα από το ηθικό, τίθεται και θέμα εξόχως ουσιαστικό. Είναι πλέον επιβεβλημένο να ερευνηθεί χωρίς δισταγμούς και ευαισθησίες, αρμόδια βέβαια για αυτό είναι η δικαιοσύνη κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η προέλευση όσων μέχρι τώρα έχει δημοσιεύσει η Νέα Αυριανή για τις υποκλοπές και ειδικά η σχέση των «πληροφοριών» με την ηγεσία της ΑΑΔΕ. Αν έχουν λειτουργήσει ως συγκοινωνούντα δοχεία, Ραμμοβαξεβάνηδες, στην υπηρεσία των εκλογικών επιδιώξεων του Σύριζα. Είναι, αν επιβεβαιωθεί, θέμα όχι μόνο καταρράκωσης της ανεξαρτησίας και του κύρους της «Ανεξάρτητης» Αρχής, αλλά και έρευνας τυχόν ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.
Με αυτά και με αυτά φαίνεται πως θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές.

Ο ένας, ο πρωθυπουργός, να προβάλει το έργο της κυβέρνησής του ως εγγύηση για το μέλλον: την αμυντική θωράκιση της χώρας, την αναβαθμισμένη θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο, τις παρεμβάσεις για τη στήριξη των αδυνάτων, τις επενδύσεις, την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας των μισθών και των συντάξεων, την μείωση της ανεργίας, των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των λειτουργιών του κράτους.

Ο άλλος, διαβλέποντας την αποτυχία να:
«παίζει τα ρέστα» του, δηλητηριάζοντας το δημόσιο βίο με τοξικότητα.

Λαϊκίζει με μεγαλοστομίες, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και ακολουθώντας, ασθμαίνοντας, την πραγματική ενίσχυση της κοινωνίας από την Κυβέρνηση.

υπόσχεται ανερυθρίαστα μέχρι και την αποκατάσταση των αδικιών στη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους που έγιναν από τη δική του διακυβέρνηση (!!!).

Σε αυτό το κλίμα θα κληθούν σε λίγους μήνες οι πολίτες να επιλέξουν αν θα αναθέσουν τη διαχείριση της χώρας στις δύσκολες, διεθνώς, συνθήκες που ζούμε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό, έτσι απλά, θα είναι το δίλημμα και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Η επιλογή θα καθορίσει την πορεία και τη μοίρα της χώρας.

O Γιώργος Ανδρέου είναι δικηγόρος (www.andreoulaw.gr)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ