Τράπεζα Πειραιώς: Placement 332,85 εκατ. ευρώ από τον Tζον Πόλσον – Στο 8,4% υποχωρεί η συμμετοχή του

Τράπεζα Πειραιώς: Placement 332,85 εκατ. ευρώ από τον Tζον Πόλσον – Στο 8,4% υποχωρεί η συμμετοχή του

Ο Τζον Πόλσον διέθεσε μέσω placement το 2,8% της Τράπεζας Πειραιώς, έναντι 332,85 εκατ. ευρώ, διατηρώντας ποσοστό 8,4% και τη θέση του μεγαλύτερου μετόχου, με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον

Τράπεζα Πειραιώς: Placement 332,85 εκατ. ευρώ από τον Tζον Πόλσον – Στο 8,4% υποχωρεί η συμμετοχή του
Πακέτο 35 εκατ. μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, που αντιστοιχεί περίπου στο 2,8% του μετοχικού της κεφαλαίου, διατέθηκε μέσω placement κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Euronext Athens. Η συναλλαγή ανήλθε σε 332,85 εκατ. ευρώ, με την τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται στα 9,51 ευρώ ανά μετοχή. Πωλητής ήταν ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας Tζον Πόλσον, ενώ τη διαδικασία του placement συντόνισε η JP Morgan.

Η διάθεση των μετοχών προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και υπερκαλύφθηκε, με τους τίτλους να κατανέμονται σε ευρύ αριθμό επενδυτών. Η εξέλιξη αυτή διευρύνει τη μετοχική βάση της τράπεζας Πειραιώς και ενισχύει το free float της μετοχής.

Μετά τη συναλλαγή, η συμμετοχή της Paulson & Co. στην τράπεζα περιορίζεται σε περίπου 104 εκατ. μετοχές ή 8,4% του μετοχικού κεφαλαίου, με τον Tζον Πόλσον να διατηρεί τη θέση του μεγαλύτερου μετόχου της Πειραιώς.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης