Tο λαθρεμπόριο καυσίμων και τα «κίτρινα γιλέκα»
sourlas01

Γεώργιος Ι. Σούρλας

Tο λαθρεμπόριο καυσίμων και τα «κίτρινα γιλέκα»

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια οι γνωστοί άγνωστοι λαθρέμποροι και νοθευτές καυσίμων καταχρώνται το δημόσιο χρήμα και συνεχίζουν να πλουτίζουν παράνομα με ποσά τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για να ενισχυθούν πολύ περισσότερες οικογένειες που παίρνουν τα επιδόματα και βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Στις 13 Ιανουαρίου 2012 ο κ. Λ. Παπαδήμας ως Πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων υπάρχει πολλές δεκαετίες, η απώλεια εσόδων από το δημόσιο φθάνει το 1δις. ευρώ τον χρόνο και ακόμη ότι δεν είναι πηγή στέρησης εσόδων, αλλά πληγή στο κράτος δικαίου και της νομιμότητας. Επιτήδειοι πλουτίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Έκτοτε ουδέν. Το λαθρεμπόριο συνεχίζεται.

Στις 3 Αυγούστου 2016 η αν. Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε από το βήμα της Βουλής: «Το δημόσιο χάνει 600εκ ευρώ τον χρόνο, από το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποσά που ξεπερνούν τα 300εκ ευρώ των περικοπών των συντάξεων, που ζητούσαν τότε οι δανειστές.

Έκτοτε το λαθρεμπόριο συνεχίζεται και γεννάται το ερώτημα, μήπως περιμένουμε τα κίτρινα γιλέκα και στη χώρα μας για να πατάξουν τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων και να μοιραστούν τα χρήματα αυτά σε αυτούς που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα