Τα παρατράγουδα των αντιεμβολιαστών
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Τα παρατράγουδα των αντιεμβολιαστών

Τείνει να γίνει μια άλλη επιδημία αυτό το φαινόμενο  με τους αντιεμβολιαστές που δυστυχώς δεν είναι ένα αμελητέο γεγονός.

Και τούτο γιατί αν ήταν ένα ποσοστό του πληθυσμού το οποίο για τους δικούς του λόγους έκανε μεν αυτή την επιλογή αλλά κατά τα άλλα αποδεχόταν τους κανόνες που επιβάλλουν οι επιστήμονες για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και συμμορφώνονταν με τα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, θα ήταν μεν πρόβλημα αλλά με εντελώς άλλα χαρακτηριστικά.

Όμως τώρα, αυτά που μαθαίνουμε κάθε μέρα και βλέπουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκαλούν ανησυχία και θλίψη. Γιατί μη μου πείτε πως δεν είναι σοκαριστικό να μαθαίνουμε πως το παιδάκι με τον προκλητικό αρνητή πατέρα στη Θέρμη, παρακαλούσε τους δασκάλους να του δώσουν μια μάσκα και να το αφήσουν να παίξει μετά άλλα παιδάκια!

Να μείνει δηλαδή στο φυσικό του χώρο που είναι το σχολείο και να κάνει πράγματα με τους φίλους και συμμαθητές του που δεν μπορεί να κάνει στο σπίτι μόνο του. Για τα τραύματα και τον κοινωνικό στιγματισμό που υφίσταται αυτή η παιδική ψυχούλα , άραγε ποιος έχει την ευθύνη;

Και δεν είναι το μόνο παιδάκι που αντιμετωπίζει τις συνέπειες των επιλογών των γονιών του μόνο και μόνο γιατί κατά νόμο έχουν την επιμέλεια! Σοβαρή επιμέλεια!

Μήπως δεν τα είδαμε στην Κατερίνη, στην Κρήτη, στην Ηλεία, στα Καμίνια που γονείς διαπληκτίζονται με τους δασκάλους και με τον “τσαμπουκά” θέλουν να βάλλουν τα παιδιά τους στην τάξη χωρίς τεστ και χωρίς μάσκα , παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους;

Σχεδόν σε όλη την επικράτεια δεν βλέπουμε τέτοιους γονείς που στα μάτια των παιδιών τους είναι πρότυπα, να βρίζουν τους δασκάλους τους και να τους σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα; \
Και όχι μόνο αλλά κάποιοι από αυτούς , καταθέτουν και αγωγές για χρηματική αποζημίωση ή κάνουν μηνύσεις κατηγορώντας τους δασκάλους για...εσχάτη προδοσία!

Οι οποίοι δάσκαλοι το μόνο που κάνουν ως νομοταγείς, είναι να εφαρμόζουν τους κανονισμούς που έχει προτείνει η επιστημονική κοινότητα και εκτελεί η πολιτεία δια των οργάνων της.

Η πολιτεία όμως την ίδια στιγμή ,δείχνει ολιγωρία έως αδιαφορία για τις παράνομες συμπεριφορές κάποιων από τους αρνητές και τους αφήνει τα περιθώρια να ασχημονούν και να προκαλούν τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας και των εμβολιασμένων.

Κλείσιμο
Τα ίδια και χειρότερα παρατράγουδα και μέσα στα νοσοκομεία όπου αυτοί οι ηρωικοί γιατροί και νοσηλευτές εκτός από τον τιτάνιο αγώνα τους να περιθάλψουν όπως μπορούν, ασθενείς με covid ,έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μήνη των αρνητών συγγενών τους, καθώς κάποιοι εξ αυτών υποβάλλουν μηνύσεις και τους σέρνουν στα δικαστήρια.

Και να πεις, έ στα δικαστήρια θα βρουν το δίκιο τους. Τι να κάνουμε οι δημοκρατίες έτσι λειτουργούν. Αμ δε. Εδώ βρέθηκαν δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις για εκταφές νεκρών για να διαπιστωθεί αν όντως πέθαναν από covid επειδή κάποιος συγγενής αρνείται την ύπαρξη του...κορωνοϊού! Εδώ δεν μιλάμε για τυφλή δικαιοσύνη αλλά για αόμματη στην κυριολεξία.

Η πολιτεία όμως οφείλει όλα αυτά τα φαινόμενα να τα πατάξει πάραυτα και να προστατεύσει γιατρούς και δασκάλους πριν γιγαντωθούν και παραφρονήσουμε όλοι ομαδικά.

Επιπρόσθετα πρέπει να ξεθολώσει το μήνυμα για τα οφέλη των εμβολιασμών και να μη δίνει λάθος σήμα στους διστακτικούς και φοβικούς με τα εμβόλια πολίτες. Για τους συνειδητούς αρνητές ούτως η άλλως είναι χαμένος κόπος όποιο μήνυμα και επιχείρημα κι αν προβάλλει κανείς. Να πάρει λοιπόν πίσω την απόφαση για rapid test ακόμα και στους εμβολιασμένους για επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Εκτός κι αν μας πουν ότι τα εμβόλια χάνουν την ισχύ τους μέσα στα οδοντιατρεία που είναι εστίες μετάδοσης οπότε αυτό θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των αντιεμβολιαστών για να κουνούν το δάκτυλο, φωνάζοντας, εμείς τα λέγαμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network